Annons:

Stort intresse för nya bostadsområdet:

Nu har tomtkön för Nosshult öppnats och intresset är stort. Foto: Simon Henriksson

Stort intresse för nya bostadsområdet: "Positivt överraskad"

I går öppnade tomtkön till det nya bostadsområdet i Nosshult. Att det finns stort intresse är ingen överdrift. 14 intresseanmälningar har kommit in till kommunen.
– Jag är positivt överraskad och jätteglad, säger Sandra Lövsjö, mark- och exploateringsingenjör på kommunen.

Annons:

På tisdagseftermiddagen öppnade kommunen tomtkön till det nya bostadsområdet Nosshult i Vimmerby. Totalt finns 26 tomter som är avsedda för privatägda villor. 

Ett dygn senare hade redan 14 intresserade anmält sig till kön. Det innebär att mer än hälften av tomterna redan kan vara bokade – om man nu fullföljer sin intresseanmälan.

– Det har varit en väldigt positiv respons. Det är en glad nyhet i dessa tider när det är mycket tråkigheter med corona. De som har anmält sig har preliminära köplatser tills dess att anmälningsavgiften betalas. Man har tio dagar på sig och sedan får man en fast köplats, säger Sandra Lövsjö. 

Var intresset som du förväntade dig?

– Med tanke på hur läget ser ut i världen just nu med oroligheter kring corona och mycket osäkerhet, så tänkte jag att det var jättebra om vi fick in fem anmälningar. Nu blev det mycket bättre, nästan tre gånger så mycket. Jag är positivt överraskad och jätteglad, och hoppas att det här kan bringa lite glädje i allt det som händer nu.

"Blir ett fantastiskt fint område"

Priset på tomterna ligger mellan 240 000 och 350 000 kronor beroende på tomtstorleken. Sandra Lövsjö säger att detaljplanen är väldigt flexibel.

– Jag tror att det kommer bli ett fantastiskt fint område. Det ligger lite på höjden, det är omgärdat av fin natur och bara ett stenkast från sjön. Det är jättenära om man vill sola och bada eller ta sig ut i naturen. Det kommer vara bra utsikt och bli ett kanonfint område. Det är också en väldigt generös och flexibel detaljplan, där man verkligen har möjlighet att forma sitt hus. Det går att bygga både en- eller tvåplans och det är en generöst tilltagen byggarea också. 

För den som är intresserad finns det fortsatt goda chanser att placera sig i kön. 

– För den som är intresserad av Nosshult och går i hustankar är det bara att anmäla. Den kommer vara öppen så länge det finns tomter till salu. När man har betalat och fått en fast köplats, så tar vi kontakt med och sedan är det upp till intressenten om det blir en försäljning eller inte.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt