Annons:

Kommunpolisen om buskörning:

Buskörningen har varit värre tidigare år, menar kommunpolisen Håkan Karlsson.

Kommunpolisen om buskörning: "Haft värre år än det här"

En kommuninvånare är upprörd över buskörningen i centrala Vimmerby. Kommunpolisen Håkan Karlsson upplever inte den här sommaren som värre än tidigare.
– Man måste ha lite förståelse också, säger han.

Annons:

– De kör runt hela nätterna, spelar musik för fullt så att det bara dönar. Sista bilen i fredags kom vid 02.50 och det var ett jäkla liv med hög musik. För mig som är gammal och ska upp och jobba fungerar det inte. Det går inte att sova, det är förskräckligt, säger Vimmerbybon, som vill vara anonym. 

Men Håkan Karlsson, kommunpolis i Vimmerby, upplever inte det här året som värre än andra. 

– Det här är ändå ett pandemiår och jag tänkte att det skulle eskalera när ungdomen inte har något roligt att göra. Man måste ha lite förståelse, det är inga evenemang, inga konserter eller någonting. Vad ska ungdomarna göra? Jag har lite förståelse. Det är rätt tråkigt i samhället, säger han.

Han menar också att han inte tror att personer som bor vid torget störs särskilt mycket mer än andra.

– Bor man i staden så hör man till och med när de gasar nere vid Granngården. Det svåra för oss är också att vi inte har något verktyg för att ta de här som åker runt och där det dunkar från högtalaren. Det skulle vara om det är fullt pådrag från stereon och bashögtalare, då kan det vara lika störande som däckskrik. Då skulle det kunna gå som ofredande, men vi ka inte dela ut en ordningsbot. Om man gasar eller slirar i rondeller, så kan vi skriva böter. Men spelar man hög musik kan vi inte göra mer än att prata med dem och få dem att inse att det är störande. 

"Tror på att kommunicera"

Ett förslag från Vimmerbybon är att göra centrum bilfritt nattetid på sommaren.

– Även om vi stänger av Drottninggatan så hörs det när de gasar nere på Granngården. Det är samma sak från ishallsparkeringen. Det ekar genom hela staden, så jag tror inte på den effekten. Det är ingen framkomlig väg. Jag tror på att kommunicera med ungdomarna. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt