Annons:

Säsong två av Amandas morddrypande podd igång

Linnéa Bohlin och Amanda Karlssons andra säsong av Mordpodden har börjat. Foto: Privat

Säsong två av Amandas morddrypande podd igång

Amanda Karlssons och hennes kollega Linnéa Bohlins mordpodd blev en gigantisk succé. Den tog duon hela vägen till TV4:s morgonsoffa. Nu är säsong två igång. – Vi hoppas att den här säsongen ska bli bättre, säger Amanda Karlsson.

Annons:

Det har skrivits så många artiklar om Amanda Karlssons skolprojekt "Mordpodden" att det inte behövs någon längre bakgrundsinformation. Succén blev total för henne och vännen Linnéa Bohlin. 

Efter besöket i morgonsoffan i TV4 är duon tillbaka med en ny säsong. Den här gången riktar podcastfenorna in sig på skånska mord. I dag sänds det andra avsnittet. 

– Den här säsongen är längre än den förra och det är skånska mord som gäller. Vilka fall vi ska ta upp har faktiskt lyssnarna valt. Vi bad läsarna tipsa oss när förra säsongen avslutades och det har rullat in sedan dess. Sedan har vi förstås förhoppningarna att den här säsongen ska bli bättre. Vi lärde oss mycket under arbetets gång när vi gjorde den första säsongen och de erfarenheterna tar vi med oss och ska försöka förvalta så gott vi kan. Framför allt har vi vässat till våra diskussioner, men stuket och strukturen är fortfarande detsamma. Det är ju någonting som har gjort att folk har fastnat för vår podd och då vill vi inte förstöra det genom att förändra någonting drastiskt, säger Amanda Karlsson. 

Stora förväntningar

Att plötsligt ha fått förväntningar på sig är något helt nytt att förhålla sig till, känner Amanda Karlsson. 

– Det är utmaningen, att leva upp till förväntningarna vi har på oss. Man vill ju inte göra någon besviken och visst skapar det en viss press när man vet att så många förväntar sig en viss standard på produkten. 

Hur märker ni av det?

– Förväntningarna känner vi av på så vis att vi får oerhört mycket feedback från våra lyssnare. Det är någonting som gör att den här podden verkar engagera väldigt många människor, vilket är fantastiskt. På sociala medier var det många som skrev att de längtade efter podden och taggade varandra i våra inlägg och då vill man ju verkligen att avsnittet ska leva upp till och förhoppningsvis överträffa deras förväntningar.

"Nyper mig i armen"

Det första avsnittet av säsong två har tagit sig in som femma på iTunes topplista. 

– Jag får fortfarande nypa mig i armen för det är ganska otroligt när man ser vilka som ligger före och efter oss. Förra veckan hade vi drygt 59 000 lyssningar och det är ganska svårt att greppa. Det är en sak att sitta hemma och spela in och en annan sak att förstå att så många faktiskt lyssnar. Men visst är det kul när hårt jobb lönar sig. 

Kanske börjar föreläsa

Vad kan då nästa steg bli för dessa mordälskande skapare? Det återstår att se, men tankar finns. 

– Jag försöker att leva så mycket som möjligt i nuet och njuta så länge det går bra, men självklart är min förhoppning att det blir fler säsonger efter den här. Så länge folk lyssnar och det funkar ekonomiskt så fortsätter vi. En förhoppning vi har gällande nästa steg är att börja föreläsa om vårt arbete med Mordpodden. Vi har förstått att vår resa är ganska unik och förhoppningsvis kan den inspirera andra.

Just nu samarbetar de med RadioPlay. 

– Deras uppgift är att marknadsföra vår podd i deras FM-kanaler och att leta sponsorer. 

Här hittar ni det andra avsnittet – Sjukhusmorden i Malmö – som släpptes i dag. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt