Annons:

  • Tomte delade ut julklappar med häst och vagn i Vimmerby

    Tomten kom på besök med häst och vagn på flera olika platser i Vimmerby på julafton. Foto: Pixabay

  • Tomte delade ut julklappar med häst och vagn i Vimmerby

    Foto: Privat

Tomte delade ut julklappar med häst och vagn i Vimmerby

Annelie Svensson på Eriksgården i Fjälster levererade tillsammans med tomten julklappar med häst och vagn i centrala Vimmerby på julafton. 

Annons:

Istället för att sitta ensam hemma och fira jul återupplivade Annelie Svensson, som driver Eriksgården i Fjälster, sin idé med att låta tomten komma med häst och vagn och dela ut julklappar till familjer på olika platser i Vimmerby. 

– Jag funderade på vad jag kunde göra och tyckte att det var en rolig idé. Med tanke på att det har varit ett så konstigt år så la jag ut en fråga på Facebook om det var någon som ville ha besök av tomten med häst och vagn. Det var många som var intresserade så jag fick lägga ut en fråga på Facebook om det var någon i tomtens team som kunde hjälpa mig och jag fick tag på en tomte. Jag skrev ytterligare ett inlägg om att vi kunde komma förbi och vi fick ihop flera besök i Vimmerby, säger Annelie Svensson, som höll i tömmarna. 

"Får så mycket glädje"

Annelie Svenssons häst Tiffany hade en minst sagt intensiv julafton. Det blev totalt åtta besök, sju hushåll och ett gruppboende, från 13.45 till 18.00 på olika platser i Vimmerby. 

– När jag gjorde detta för flera år sedan, 2010, 2012 och 2014, så var jag inne i Vimmerby och gjorde samma sak. Min förhoppning var väl att jag hade fått samma del av stan men nu fick vi det så utspritt så vi fick köra från brandstationen och hela vägen bort till Hällebackaområdet, säger Svensson.

Ekipaget var lastat med många julklappssäckar och responsen var helt klart positiv.  

– Man får så mycket glädje och tacksamhet, det är det som gör att man gör det. Det var några familjer som bokade ett besök till nästa år, men vi får se vad som händer nu. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt