Annons:

Clowner har skrämt barn i grannkommunen

Clowner har skrämt barn i Västerviks kommun. De snälla clownerna på bilden har dock ingenting med artikeln att göra.

Clowner har skrämt barn i grannkommunen

Clownskräcken är på väg att ta över våra trakter. Polisen har fått in flera larm om att barn ska ha jagats av clowner i Västerviks kommun i kväll. – Det kan vara fruktansvärt skrämmande och obehagligt, säger Anna Göransson, på polisens ledningscentral.

Annons:

Under onsdagskvällens har flera barn blivit jagade av clowner i Vimmerbys grannstad Västervik. Något som Västerviks-Tidningen var först att rapportera om. 

Det ska röra sig om minst tre fall. 

– Det är barn som har blivit jagade av i vissa fall en och i vissa fall två clowner med masker. Någon anmälan har inte upprättats vad jag vet, men vi har fått in uppgifterna, säger Anna Göransson, vid polisens ledningscentral till DV. 

Barnen ska ha blivit jagade av de utklädda personerna vid fotbollsarenan Bökensved i Västervik.

Hur ser ni på det här från polisens sida?

– Vi har inte riktigt konfronterats med det här ännu, men det är ju skämmande och väldigt obehagligt, framför allt för barn. Det är varken roligt eller trevligt alls. Det innebär inget positivt och är obehagligt för barn och vuxna och kan även vara brottsligt. 

Polisen har inte fått in några observationer om clowner i Vimmerby. Tidigare i dag skrev vi om en clown som ska ha rört sig i Vimmerby i tisdags kväll. 

Vet du mer om clowner i Vimmerby kommun? Tveka inte att kontakta oss.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt