Annons:

Stigs Konditori har vunnit tre år i rad – tävlingen stoppades på grund av

Stigs Konditori kommer inte plocka någon fjärde raka titel. Foto: Arkivbild

Stigs Konditori har vunnit tre år i rad – tävlingen stoppades på grund av "vegansemlan"

Tre år i följd har Stigs Konditori tagit hem Sveriges bästa semla, enligt Arlas tävling. Nu är tävlingen avbruten. 
Detta efter att en växtbaserad semla haft ledningen, skriver Expressen.  

Annons:

Stigs Konditori har prisats tre år i följd. Det lilla konditoriet i Gullringen har ansetts ha den bästa semlan i hela Sverige. Chansen på en ny titel fanns i år också och i förra veckan låg Stigs Konditori på tredje plats i semmeltävlingen.

Men nu är tävlingen avbruten. 

På hemsidan går det att läsa att "Stans bästa semla" blir en semmelfest istället.

"Under nio år har tävlingen Stans Bästa Semla engagerat konsumenter, bagerier, caféer och konditorier. Men med alla de utmaningar som pandemin har på samhället just nu är det inte läge att tävla. Vi på Arla vill stötta branschen och samtidigt bjuda boende inom äldrevården och de som slitit hårt på sjukhus på en riktig semmelfest", skriver man. 

Istället för en tävling kommer de bagerier och caféer som ligger i topp att erbjudas att ta emot en beställning på 100 klassiska gräddsemlor som går till det lokala sjukhuset alternativt äldreboendet. 

"Ett mejeriföretag"

Men orsaken är delvis en annan. Vegankaféet Open New Doors i Mjölby har toppat listan i ett par veckor med deras växtbaserade semla.

– Vi tänkte att: ”Vi har en jäkligt bra semla”, och att det vore lite extra kul om ett vegancafé kunde vinna Arlas tävling ”Stans bästa semla”. Jag och min fru diskuterade lite om Arla skulle göra någonting, hitta en paragraf om att vi inte kan vara med, men det har alltid stått att alla kaféer och bagerier är välkomna, säger ägaren Jonas Frost, som driver kaféet tillsammans med hustrun Erika, till Expressen. 

Till Expressen säger Arlas presschef Erik Bratthall så här:

– Vi gjorde om det här för att kunna stötta fler. Vad vi gör här är att vi ger stöd till 100 caféer i stället för tre, säger han och fortsätter. Vi är ett mejeriföretag som bland annat säljer grädde och smör, och vi vill ju självklart stötta de som använder våra produkter, säger han till tidningen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt