Annons:

SaraClaes föreläste för Kommunals medlemmar

Kommunals ordförande Lena Kidsten och Sara Lund under föreläsningen.

SaraClaes föreläste för Kommunals medlemmar

Claes Schmidt är Sara Lund. Och Sara Lund är Claes Schmidt. En av Sveriges mest kända transvestiter föreläste för Kommunals medlemmar i Vimmerby i torsdags och fredags. – Min förhoppning är att alla medarbetare ska få den här föreläsningen, säger Kommunals sektionsordförande Lena Kidsten.

Annons:

Den populära föreläsaren Sara Lund, eller Claes Schmidt som han är ibland, besökte Vimmerby i torsdags och fredags. Där höll han två av sina långa och uppskattade föreläsningar för Kommunals medlemmar. 

Claes Schmidt är transvestit och kom ut som Sara Lund 2003. Föreläsningen handlar mycket om fördomar och vad som klassas som normalt. 

– En stor del handlar om de värderingar vi har och alla människors lika värde, säger Lena Kidsten, ordförande för Kommunal i Vimmerby. 

Brott mot kollektivavtalet

Bakgrunden till att den hyllade föreläsaren rör sig ända bak till 2014. 

– Vissa delar i lönerevisionen 2014 för de inom äldreomsorgen uppfylldes inte och det handlade om ett brott mot kollektivavtalet. Då ville vi ha hit Sara-Claes som kompensation. Min förhoppning är att alla medarbetare ska få den här föreläsningen. 

Närmare 300 fick ta del av föreläsningen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt