Annons:

Peterson: ”Reagerade med bestörtning”

Kommunalrådet Tomas Peterson (M) är mycket kritisk efter det som hänt på en skola i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Peterson: ”Reagerade med bestörtning”

Kommunalrådet Tomas Peterson (M) är mycket kritisk mot trakasserierna mot en anställd på en skola i Vimmerby. – Jag reagerade med bestörtning, säger han.

Annons:

I dag avslöjade Dagens Vimmerby att en anställd lärare på en skola i Vimmerby utsatts för trakasserier under mycket lång tid. Personalchefen Monica Bergh beställde en utredning av fallet och utredarnas slutsats är glasklar: kränkningarna ”är så utbredda att utredarna gör bedömningen att det inte går att utesluta att det faktiskt är fråga om mobbning”.

Kommunalrådet Tomas Peterson reagerar starkt på artikeln.

– Jag reagerar med bestörtning. Sånt här ska inte få förekomma och vi måste se över våra rutiner. Mer än så vill jag inte kommentera det enskilda ärendet. Vi får kritik för våra rutiner och det måste vi titta på så det här inte händer igen, säger han. 

Hur är arbetsmiljön i Vimmerby kommun?

– Min bild är att vi har en god stämning med positiva medarbetare, men en sådan här sak är definitivt inte bra, så är det ju.

Tror du att en sådan här händelse påverkar bilden av Vimmerby kommun som arbetsgivare?

– Man ska se det här som ett särfall, men det är aldrig bra att det händer. Jag tycker att det är viktigt att det uppdagas och att man har utrett händelsen, även om det gjordes för sent. Man borde ha uppmärksammat det här tidigare. Det här är en tankeställare som visar hur viktigt det är att ha en bra beredskap, öppenhet och en dialog.

Hur ska kommunen kunna rekrytera lärare när sådana här saker inträffar?

– Det kan jag inte kommentera, det har jag ingen uppfattning om. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt