Annons:

Nytt klagomål om kommunens snöröjning –

Kommunen har fått in ännu ett klagomål om snöröjningen. Foto: Jakob Karlsson

Nytt klagomål om kommunens snöröjning – "Fullkomligt oacceptabelt"

Vimmerby kommun får ytterligare kritik för snöröjningen. En anställd i kommunen tycker att Vimmerby ska lära av Kinda kommun. "Det är fullkomligt obegripligt och oacceptabelt att t.ex. gångtrafikanter måste gå i gatan", skriver personen i ett klagomål som lämnats in.

Annons:

Kritiken mot kommunens snöröjning var inte sen när snön vräkte ned över Vimmerby för någon vecka sedan. Nu kommer ytterligare kritik mot hanteringen av snön. 

"Det är fullkomligt obegripligt och oacceptabelt att t.ex. gångtrafikanter måste gå i gatan, där man möjligen kunnat finna spår av sand eller där det varit tillräckligt plant för att i möjligaste mån riskera att inte halka. Trottoarer har inte varit skottade och därför givetvis inte sandade."

Personen tycker att Vimmerby ska lära av Kinda kommun och att det måste till en förändring.

"Snön/isen på gator och trottoarer har under veckan legat hal och bucklig och det har varit farligt att ta sig fram. Det är inte ok en enda dag till att gator och trottoarer inte är säkra."

Gatuchefen Andreas Horste har besvarat klagomålet och menar att kommunen aktivt jobbar för att förbättra och öka säkerheten. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt