Annons:

Missat att betala in 3,5 miljoner –

Länsmusiken har missat att betala in 3,5 miljoner kronor som länsmusikchefen Kjell Lindström har rätt till.

Missat att betala in 3,5 miljoner – "Får låna ihop det"

I fredages meddelades det att länsmusikchef Kjell Lindström går i pension vid årsskiftet. Nu uppger SVT Nyheter att hans arbetsgivare missat att betala in sammanlagt 3,5 miljoner kronor. – Förmodligen får vi låna ihop pengarna, säger Peter Högberg (S), ordförande i Kalmar läns musikstiftelse, till SVT.

Annons:

Länsmusikchefen Kjell Lindström kommer att gå i pension redan vid 60 års ålder. Det offentliggjordes i fredags.

Nu skriver SVT Nyheter att länsmusiken missat att betala in sammanlagt 3,5 miljoner kronor, som Kjell Lindström har rätt till enligt gällande anställningsavtal. 

– Förmodligen får vi låna ihop pengarna, säger Peter Högberg (S), ordförande i Kalmar läns musikstiftelse.

Vimmerbypolitikern förnekar att det här hänger ihop med de två inställda musikproduktionerna som var planerade för Camerata Nordica i vår.

– Nej, beslutet om att ställa in produktionerna i februari och mars hänger samman med att vi fått indikationer om att de statliga bidragen kommer att bli lägre.

Turbulensen har lett till att de flesta musikerna lämnat Camerata Nordica. Samtliga orkestermusiker har skrivit ett brev med kritik mot sin arbetsgivare och det har också varit protester runt om i Kultursverige.

”Tänk om och värna om er högkvalitativa orkester vars framtid ni har att ansvara för!” skriver Yrkesmusikernas riksförbund i ett brev till Länsmusiken i Kalmar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt