Annons:

ALV:s vd om ALMA-priset:

Joacim Johansson, vd på ALV, ser gärna att tillkännagivandet av ALMA-priset återkommer till Vimmerby. Foto: Astrid Lindgrens Näs

ALV:s vd om ALMA-priset: "En önskan att få hit det"

Familjen har övertagit ägandet av Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB. Kanske kan det öka möjligheterna att få tillbaka tillkännagivandet av ALMA-priset till Vimmerby.
– Det är klart att det är vår önskan, säger ALV:s vd Joacim Johansson.

Annons:

2013 flyttade Statens kulturråd tillkännagivandet av ALMA-priset från Näs i Vimmerby. Flytten skapade ramaskri bland kommunpolitikerna i Vimmerby – men efter familjens övertagande av Näs ökar möjligheterna att få tillbaka det igen. 

Det tror kommunalrådet Tomas Peterson och även ALV:s vd Joacim Johansson.

– Det är klart att det skulle vara en önskan att lyckas med det, men man ska ha respekt för att det är ett stort arbete, säger han. 

Har ni börjat bearbeta beslutsfattarna?

– Nej, men vi talar om det inom organisationen. Det kan jag säga. Vi talar om hur man skulle kunna göra det och på vilket sätt. Samtidigt ska man vara ödmjuk och ha respekt, men med det menar jag heller inte att man ska vika ned sig. Det är en medial resursfråga att få hit dem att bevaka det också.

Kommer till Vimmerby

För en tid sedan tillkännagavs det att Wolf Erlbruch fick världens finaste barn- och ungdomslitteraturpris.

Priset instiftades av regeringen i samband med Astrid Lindgrens bortgång 2002 och under tio års tid tillkännagavs vinnaren i Vimmerby. 

Argast över att priset flyttades var Micael Glennfalk. I en intervju med Sveriges Radio Kalmar kallade han beslutet för "sanslöst", att det var "skitdåligt" och "fisigt, som Astrid Lindgren hade sagt". 

Vinnaren Wolf Erlbruch kommer till Vimmerby i sommar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt