Annons:

Drömgränsen förblev en dröm 2016:

ALV:s vd Joacim Johansson är revanschsugen inför 2016.

Drömgränsen förblev en dröm 2016: "Vill ta revansch"

467 876 stannade besöksmätaren på. Det är drygt 32 000 besökare från drömgränsen en halv miljon. – Vi hade hoppats på mer i år, säger vd:n för ALV, Joacim Johansson.

Annons:

Efter ett snöfyllt avslut på säsongen kan Astrid Lindgrens Värld summera 2016. 

Det blev ingen rekordsommar trots jättesatsningen på Bröderna Lejonhjärta. 

Totalt landade antalet besök på 467 876. Det är drygt 12 000 besökare färre än 2015. 

Drömgränsen 500 000 besökare är fortfarande bara en dröm. 

– Det är underbart att man redan nu känner att det gärna får bli maj så man får ta revansch. Vi ville mer i år, men väger man in alla parametrar, så är summeringen över hela året en bra säsong. Inte minst om vi tittar på alla gästers kommentarer, hur de upplever parken och boendet. Kvalitetsmässigt är vi mer än nöjda. Vi lyfter på alla områden och 99 procent kan tänka sig att komma tillbaka, säger ALV:s vd Joacim Johansson. 

"Hade större förväntningar"

Sommarmånaderna lockade inte tillräckligt många till parken för att drömgränsen skulle spräckas. I maj tappade ALV 21 800 gäster gentemot året innan. Då hade hela Vimmerbys flaggskepp också öppet betydligt färre dagar. 

I juli var det 185 000 som gick in genom grindarna, vilket var en minskning mot året innan, trots att Bröderna Lejonhjärta-miljön var klar. 

468 000 besökare är trots allt ett av de bästa besökresultaten i parkens historia. 

– Vi är ändå inte nöjda, det var större förväntningar på det här året. Vi öppnade en vecka senare under högsäsongen och det var färre dagar i maj som vi hade öppet. Det finns flera förklaringar, säger Joacim Johansson. 

Nu siktar ALV på ett mycket starkt 2017. 

– Jag tror att vi dels kan locka genom att det kommer snackas mycket om Bröderna Lejonhjärta. Historiskt ser vi att det nästan är så att en stor satsning växer ännu mer år två. 

Ny miljö 2019?

Dessutom kommer ALV kunna erbjuda fler övernattningsgäster en lösning på området i och med den lilla staden. 

– Det gör att man kan besöka parken två dagar i stället för en. Det är den stora delen för oss, hela etapp ett av lilla staden är klar till maj månad. Annars är det ett idogt arbete hela tiden, med alla detaljer, med scenerna, skådespeleriet och övrigt bemötande i parken. Vi fortsätter utvecklingen av boendet.

Vilken nästa stora satsning blir fortsätter Astrids egen värld att fundera kring ett tag till.

– Vi gjorde en jättejättesatsning nu med Lejonhjärta, men vi har en målbild om någonstans vart tredje, vart fjärde år. Det är hela tiden förbättringar och förfiningar och i sådana fall är det 2019 någon gång. Det är fortfarande så att det kan bli allt från Karlsson till Junibacken. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt