Annons:

Dags för ny välgörenhetskonsert i Ingebo:

Kristina Lindelöf anordnar Musik i Kretslopp.

Dags för ny välgörenhetskonsert i Ingebo: "Är en minifestival i år"

För andra året i följd arrangeras "Musik i Kretslopp". I år blir det en minifestival i Ingebo Hagar.
– Vi provar oss fram. Nästa år kanske vi orkar ännu mer, säger Kristina Lindelöf, som driver Ingebo Hagar.

Annons:

 

 

Redan för tre år sedan föddes idén till "Musik i Kretslopp" när Kungliga Filharmonikernas Joakim Agnas och Emma de Frumerie bodde på Ingebo Hagar. 

Det blev fröet som växte fram till välgörenhetskonserten förra året. Den blev minst sagt lyckad. 45 000 kronor samlades in, vilket resulterade i nio andelar i solcellsprojektet Solenergi i Vimmerby ekonomisk förening till Kulturskolan i Vimmerby. 

I dag är det dags igen.

– I år är det ännu fler musiker med och det som är roligt är att det finns en barndel i det hela, med Bolibompa-tjejen Ayla Kabaca och så Hultsfreds sommarorkester, med många lokala ungdomar. Det blir clowner också, säger Kristina Lindelöf. 

Klassisk del

På kvällen blir det den klassiska delen. 

– Då blir det kammarmusik, folkvisor och jazz. Vi kallar det för en minifestival i år, vi provar oss fram. Nästa år kanske vi orkar ännu mer, men musikerna gör det här ideellt och vi måste växa lagom. Det ska vara lustfyllt och det är det fortfarande. 

Pengarna kommer återigen att gå till Kulturskolan i Vimmerby. 

– Vi fyller på tills de har fått tillräckligt och då får vi väl välja ut en annan kulturskola. Drömmen vore att det här spred sig över Sverige, det finns ju flera kulturskolor som behöver stöd. Jag tror att det här är ett bra ändamål för många att donera pengar till, men det här blir livfullt och dubbelbottnat, eftersom att det går omvägen om miljön, så det gynnar både miljön och kulturen. I år har vi även bildat "Kultur i Kretslopp". 

Bubblande känsla

Känslan är "bubblande", säger hon. 

– Jag är trött och lycklig. Jag hoppas att det kommer många barnfamiljer mitt på dagen. Kvällen kommer vi nog fylla med de 150 vi kan vara, så många musikintresserade finns det. Men att få hit barnfamiljer är en utmaning, men min känsla är att många bestämmer sig ganska spontant och då måste vi fånga dagen. Det är viktigt att vädret är lagom varmt. 

I framtiden kan det utvecklas, tror hon. 

– Med en ideell förening finns det former för att utveckla det och människor får gärna ansluta sig om man delar våra tankar kring miljö och kultur. 

Mindre pengar?

Att det ska bli lika mycket insamlat i år är hon tveksam till. 

– Det var många som skänkte pengar utöver biljettintäkterna. Vi fick in 10 000 för en som valde att avstå sina 50-årspresenter, så jag tror inte det blir lika mycket i år. I år har vi lagt mer på att göra festivalen mer lustfylld, så det kanske blir mer av ett mellanår när det gäller pengar. 

Har man inte råd med entrébiljetten, så går det att gå ändå. 

– Man får betala efter bärkraft. Har man en stor familj eller är arbetslös, så får man betala det man mäktar. Vissa betalar mer, så det jämnar ut sig. Har man det inte gott ställt förtjänar man en billigare biljett, det tycker jag är solidaritet. Vi försökte med det förra året och det resulterade i att mer pengar kom in än ordinarie biljettpris. Så solidaritet kan fungera bra, säger hon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt