Annons:

  • Vacker festivalpremiär i Ingebo Hagar

    Några av landets främsta musiker bjöd på en fin kväll i Ingebo Hagar. Foto: Jakob Karlsson

  • Vacker festivalpremiär i Ingebo Hagar

    Ingebo Hagars Kristina Lindelöf var entusiastisk över den första upplagan av festivalen.

  • Vacker festivalpremiär i Ingebo Hagar

Vacker festivalpremiär i Ingebo Hagar

I går var det premiär för Ingebo Hagars festivalsatsning ”Musik I Kretslopp”. Några av landets mest framstående musiker bjöd på vacker orkestermusik inför cirka 200 besökare. – Jag är väldigt stolt för att vi kan göra det här, sa initiativtagaren Joakim Agnas.

Annons:

Ifjol besökte Agnas, som sedan 2003 är solotrumpetare i Kungliga Filharmonin och professor vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, och Emma de Frumerie den ekologiska KRAV-gården Ingebo Hagar strax söder om Vimmerby.

Ur besöket och mötet med Ingebo Hagars Kristina Lindelöf föddes idén att skapa en musikfestiva. Sagt och gjort – igår var det dags för den första upplagan.

– Musik i Kretslopp förenar miljö och kultur. Emma och Joakim kom hit av en slump, eller så var det något som styrde er hit? Ni såg vårt miljö- och kretsloppstänk och ville göra en insats för miljön. Idén var en välgörenhetskonsert och för mig lät det som en dröm. Den blev sann. I kväll spelar ni för miljön som ger oss alla livsförutsättningar och för kulturen, utan vilken vi förtvinar. Skulle fler än vi ansluta sig till Musik I Kretslopp skulle det säkert bli fred i världen också, sa Kristina Lindelöf i sitt invigningstal.

”Helt fantastiskt”

De cirka 200 personerna i publiken bjöds på bedårande orkestermusik med några av landets bästa musiker. Deltog gjorde Malin William-Olsson, violin, Emma de Frumerie, violin och sång, Catarina Skoog Aquilonius, viola, Hanna Thorell, cello, och så Joakim Agnas, trumpet.

Orkestern spelade bland annat flera av Bellmans epistlar och ”Glimmande nymf”, ”Over the rainbow” och Mozarts ”Dissonance”.

Kvällen avslutades med att jazztrion Agnas Bros spelade ett par låtar.

– Jag är så stolt för att det här har blivit av och det är helt fantastiskt. Utan Kristina hade det inte gått, sa Joakim Agnas.

Överskottet till solceller

Överskottet från kvällen kommer att investeras i solceller som sedan placeras på offentliga byggnader i Vimmerby kommun. Solcellernas avkastning ska i sin tur skänkas till Kulturskolans verksamhet. Redan innan festivalen hade Musik I Kretslopp fått in 14 000 kronor från sponsorer.

Förhoppningen är att Musik I Kretslopp blir ett återkommande inslag i Ingebo:

– Vi önskar att Musik I Kretslopp ska bli en tradition här i Ingebo, sa Kristina Lindelöf.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt