Annons:

Axel är ny chef för Länsförsäkringar i Vimmerby

Axel Tunek är ny chef för Länsförsäkringar i Vimmerby. Foto: Länsförsäkringar

Axel är ny chef för Länsförsäkringar i Vimmerby

Länsförsäkringar Kalmar län har fått en ny marknadsområdeschef för Vimmerby och Hultsfred. Det är Axel Tunek som har tagit över chefskapet.
– Att få folk att få upp ögonen för att vi har en smidig helhetslösning kommer jag att jobba mycket med, säger han.

Annons:

Efter sju år på Länsförsäkringar Östgöta, där Axel Tunek arbetat som företagsrådgivare i Linköping och Norrköping väntar nu en ny utmaning. 

Han är sedan den 16 januari ny marknadsområdeschef för Länsförsäkringar Kalmar län i Vimmerby och Hultsfred.

– Det känns jättebra. Jag trivs med Länsförsäkringar som arbetsgivare och det ska bli roligt att komma hem till hemmamarknaden, där jag är uppvuxen och började min yrkesbana, säger han.

För tio år sedan började Axel Tunek, som är uppvuxen i Tuna, på Vimmerby Sparbank. Nu vänder han alltså tillbaka till hemtrakterna.

– Jag är ju kvar inom Länsförsäkringar, även om det är olika länsbolag. Nu kommer jag att jobba mer med försäkringar och mot privatkunder. Tidigare jobbade jag bara med bank. 

Vad är den stora skillnaden?

– Skillnaden är att det blir personligt på det sättet att man jobbar med privatekonomi. Privatekonomin är viktig för folk. Pengar är inte det viktigaste, men det är en parameter för att få ihop sin vardag på ett bra sätt och det ska bli roligt. 

Hur kommer du att sätta din prägel som chef?

– Det är lite svårt att säga, jag kommer till ett väldigt väl fungerande kontor både när det gäller bank, försäkring och fastighetsmäkleriet. Hur ska man kunna vidareutveckla det? Det handlar om att inte slappna av, utan visa kunderna i Vimmerby och Hultsfred att vi kan erbjuda en helhetslösning som är enkel och smidig. Jag kommer att jobba en hel del med att få folk att få upp ögonen för Länsförsäkringars helhetskoncept. 

"Privatekonomiskt tips"

Axel Tunek säger att Länsförsäkringar är i olika faser. 

– Vi är i olika steg beroende på vad man pratar om. Vi är väldigt etablerade på försäkringssidan och jobbar med förfining av erbjudanden. På banksidan är vi nya och där handlar det om att stanna kvar och växa, och där vill vi vara mer offensiva, säger Axel Tunek och fortsätter: 

– Det är bara att konstatera att privatpersoner i allmänhet byter bank väldigt sällan och konkurrensutsätter sin bank väldigt sällan. Det tycker jag att folk borde göra mer och det är ett privatekonomiskt tips. 

Den nya chefen ser fram emot sitt nya uppdrag.  

– Det som är roligt med jobbet och det som är speciellt med Länsförsäkringar är att vi jobbar med försäkringar, bank och fastighetsförmedling, vi jobbar med det som ses som stora och viktiga frågor för privatpersoner.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt