Annons:

  • Nu släpps tomterna i Nybble – här är datumet och priserna

    Ola Gustafsson (KD), Susanne Gustafsson från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, Marie Nicholson (M) och Sandra Lövsjö, mark- och exploateringsingenjör vid det nya området i Nybble. Foto: Simon Henriksson

  • Nu släpps tomterna i Nybble – här är datumet och priserna
  • Nu släpps tomterna i Nybble – här är datumet och priserna
  • Nu släpps tomterna i Nybble – här är datumet och priserna

    Så här ser översiktskartan för Nybble ut. Foto: Vimmerby kommun

Nu släpps tomterna i Nybble – här är datumet och priserna

Nu släpps snart tomterna i Nybble. Säljstart avslöjades på en pressträff på tisdagsmorgonen och det blir den 23 maj.
– Det känns jättebra att påbörja försäljningen av nytt bostadsområde i Vimmerby, säger Ola Gustafsson (KD), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

Annons:

Kommunen kommer dock inte sälja tomterna i egen regi, som vår tidning berättat om tidigare. Uppdraget har lagts ut på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Men principen med en traditionell tomtkö består.

– Det känns jättebra att påbörja försäljningen av ett nytt bostadsområde i Vimmerby. Det har varit på gång länge och nu är det dags för 19 tomter att försäljas via Länsförsäkringar. Det finns även tomter kvar i Nosshult, så nu har vi flera tomter till salu på olika ställen, säger Ola Gustafsson, ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

Säljstarten kommer ske den 23 maj klockan 09.00. 

– Det gör vi för att alla ska ha möjlighet att veta att det är på gång, så informationen ligger ute ett par veckor i förväg. Det här ska efterlikna en kommunal bostadskö så mycket som möjligt. Man ska veta hur varje steg går till och när man har anmält sig och bokat sin tomt, så kommer vi skriva avtal så fort som möjligt, säger Susanne Gustafsson på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Stort intresse

Intresset för tomterna som är 19 till antalet beskrivs vara stort av mark- och exploateringsingenjören Sandra Lövsjö.

– Det har varit ett stort intresse för Nybble under flera års tid. Det finns ett antal som jag har haft kontakt med i några års tid. Det är mycket markförberedelser och annat när ett område ska exploateras och det har varit många kockar i soppan. Därför har det varit svårt att sätta en exakt tidsplan. Men jag skulle säga att intresset överlag har varit stort och jag får många frågor om det här, säger hon.

Det är först till kvarn-principen som gäller för Nybble och det är fast pris.

– Vissa har redan varit ute och tittat till sina favorittomter. Intressenterna har olika favoriter och det skiljer sig åt. Det är olika preferenser och behov man har när man ska bygga sitt hus.

Så varierar priserna

Priserna varierar mellan 310 000 kronor och 460 000 kronor för de 19 tomterna. Merparten av tomterna ligger på 1 000 kvadratmeter men några är något mindre och större.

– Priset är något högre här än i Nosshult, men det beror på att det är mer förarbete som behövt göras här och det ska också fördelas på ett färre antal tomter, säger Sandra Lövsjö.

Förväntningarna är att trycket blir stort den 23 maj.

– Det finns många som väntat länge och som säkerligen ställer sig i kö direkt den 23 maj, säger Ola Gustafsson.

Förskola i närheten

Området i Nybble har tidigare varit aktuellt för ett flertal olika projekt. Stenbäckens tidigare ägare hade långt gångna planer på ett nytt behandlingshem i området i mitten av 2010-talet. Närboende var starkt kritiska till planerna och de blev aldrig verklighet.

Nu blir det istället bostadsområde samt förskola och omsorgsboende i området. Förskolan och omsorgsboendet planeras att byggas de närmaste åren.

– Klart att det är positivt med en förskola så nära. Det är många barnfamiljer som bygger nytt och ser många fördelar med det. Många lockas också av att man får både staden och landet, det bästa av två världar. Det blir ett fantastiskt fint område här, säger Susanne Gustafsson, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Kommunen kommer också att lägga ut information på sin hemsida de närmaste dagarna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt