Annons:

Simon tillbaka med restaurang i Vimmerby:

Mathias Ljung och Simon Johansson kommer driva Björkbackens restaurang från och med den 1 mars. Foto: Ossian Mathiasson

Simon tillbaka med restaurang i Vimmerby: "Just nu känns det fantastiskt"

Simon Johansson återvänder till restaurangbranschen och anställs som ny köksmästare på Björkbackens Karaktärshotell i Vimmerby.
– Just nu känns det fantastiskt. Helheten, konceptet och sammansättningen som Björkbacken erbjuder. Det gör att det känns väldigt lockande och intressant, säger Simon Johansson inför comebacken den 1 mars. 

Annons:

Simon Johansson tar från och med den 1 mars över ansvaret för restaurangen på Björkbacken och får i uppdrag att utveckla all matverksamhet inom Björkbackens boendeanläggning. Förklaringen är att den tidigare köksmästaren Kjell Carlsson går i pension och Björkbackens Turism AB, ägare av lokalerna, tar över driften av restaurangen med Simon Johansson som ny köksmästare. Simon kommer också ingå i företagets ledningsgrupp. Mathias Ljung, med ett förflutet som kock på Björkbacken mellan 2007 och 2016, anställs som vice kökschef. 

– Vi har sedan 1 december försökt bearbeta Simon och Mathias med att komma över till oss. Det är en comeback inom krognäringen och vi är jätteglada för att vi har gjort den här värvningen. Vi har stora förutsättningar för att få Vimmerbys bästa kök med de här två grabbarna. Vi har plockat in Simon som kökschef och Mathias som vice kökschef. Det blir mitt dreamteam tillsammans med Anneli Rimås som ny vd, säger Micael Glennfalk, nuvarande vd på Björkbacken. 

Restaurangen kommer behålla lunchbufféerna, fortsätta med temakvällar och göra en extra satsning på kultur och evenemang. 

– Vi prövade med standup under hösten och det har varit fullt många gånger. Vi vill utveckla delen med mat, evenemang och scen, säger Glennfalk. 

"Bra upplägg på Björkbacken"

Simon Johansson drev den populära Vimmerbyrestaurangen Smak by Simon i flera år, som sedermera gick i konkurs, och har därefter drivit en cateringfirma bredvid sitt ordinarie jobb. Nu gör han comeback i restaurangbranschen.

– Vi kommer förvalta och förädla det som Björkbacken har byggt upp under många år. Vi ser till en början inga jätteförändringar menymässigt. Vi ska försöka hitta ett bra upplägg där vi kan presentera riktigt bra produkter. På sikt kommer vi förvalta och förädla det som Björkbacken står för och det som jag och Mathias kan stå för i vår matlagning, säger Simon Johansson och fortsätter: 

– Vi kommer jobba stort och brett med luncherna. Björkbacken har en bra lokal för det. Vi känner att vi kan sticka ut och presentera något som ingen annan lunchrestaurang gör. Vi vill rikta oss mot en bred publik och skapa bra sammansättning. 

Vad är förklaringen till att du återvänder?

– Efter Smak hade jag bestämt mig för att jag aldrig mer skulle vara verksam inom restaurangbranschen. Jag har sedan Smak gick omkull fått många erbjudanden från olika håll, både i regionen och längre bort, och tackat nej till allt. Jag trodde inte att jag skulle ha motivation till att komma tillbaka till restaurang. Det är ett bra upplägg på Björkbacken och det känns som att jag och Mathias kommer funka bra ihop. Utan Mathias hade jag nog inte varit lika positiv till det. 

Vad var avgörande för att du sa ja?

– Helheten, konceptet och sammansättningen som Björkbacken erbjuder. Det gör att det känns väldigt lockande och intressant. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt