Annons:

Glassjättens top notch-koncept kommer till Vimmerby: ”Vi vill växa här”

Jerker Ekelund öppnar ett glasscafé tillsammans med GB Glace i Vimmerby i vår. Partnerna träffades nyligen i Vimmerby. De som medverkade på träffen var Kenneth Boberg, Hans Norrman, Roger Ekelund, Jerker Ekelund och Anders Johansson. Foto: Ossian Mathiasson

Glassjättens top notch-koncept kommer till Vimmerby: ”Vi vill växa här”

Glasscaféet Gelateria öppnar i Vimmerby till våren. Entreprenören Jerker Ekelund fick nyligen besök av samarbetspartnern GB Glace för att ge sin syn på satsningen. 
– Vi känner att vi vill växa i norra Kalmar län, säger Anders Johansson, försäljningsansvarig på GB Glace. 

Annons:

Vår tidning rapporterade för några veckor sedan om att Jerker Ekelund ska öppna upp ett glasscafé i OKQ8:s gamla lokaler i Vimmerby. Han gör det i samarbete med GB Glace som tar konceptet Gelateria till Vimmerby under våren 2022. Namnet på glasscaféet blir Magasin 5.  

Jerker Ekelund fick under förra veckan besök av Hans Norrman, distriktsansvarig på GB, och Anders Johansson, försäljningsansvarig på GB. 

– Vi håller den uppsatta tidsplanen och har beställt de stora glaspartierna. Det stora jobbet som jag ser är att lägga nytt klinkergolv, säger Jerker Ekelund. 

Anders Johansson på GB Glace ser med glädje fram emot att placera Gelateria-konceptet i Vimmerby. 

– Det är helt fantastiskt. Vi jobbar med befintliga och nya kunder och nya projekt i hela regionen. Grejen är inte att vara störst utan att vara bäst och varje försäljningsställe är unikt. Vad kan man göra här? Hur kan vi se till att det blir så bra försäljning som möjligt?, säger Anders Johansson. 

"Ett top notch-koncept"

Hans Norrman berättar att nya Gelateria lyfter glassupplevelsen till en ny nivå med sitt unika och lockande utseende.  

– Gelateria är ett top notch-koncept, det absolut finaste vi har inom GB. Det är ingen vanlig glassbar som kommer till Vimmerby. Gelateria är inte nytt för i år utan det är nytt manér och Vimmerby är först med det nya konceptet i södra Sverige, säger Hans Norrman.

Ett 50-tal glassorter kommer erbjudas och serveras på olika sätt. 

– Vi kan jobba mer med uppläggningar och bearbeta produkterna lite mer. Det kanske inte bara är två kulor i en bägare utan man kan lägga på grädde och frukt. Take away är något man kan jobba med, säger Anders Johansson. 

Varför väljer ni att komma till Vimmerby?

– Det är mycket Jerkers förtjänst. Vi träffades för drygt ett år sedan och han berättade om sina planer och att han har jobbat för att få tag i den här lokalen, säger Hans Norrman. 

Anders Johansson flikar in: 

– För att få en verksamhet att fungera är bra läge nummer ett och bra entreprenör nummer två. Har man de två färdigheterna så kommer man lyckas. Vi är taggade och tror att det kommer bli jättebra i Vimmerby. Rom byggdes inte på en dag, ibland kan det ta en säsong innan man känner att man hittar rätt. Vi tror att vi är helt rätt på det och det blir som en galleria som kommer locka folk, säger Anders Johansson. 

"Delar upp dagen på flera pass"

Anders och Hans berättar att norra Kalmar län har varit en vit fläck som de vill utveckla. 

– Vi har inte haft det här distriktet så länge och känner att vi vill växa och utveckla vår business i norra Kalmar län. Tittar man runt Kalmar och framför allt på Öland har vi en dominerande marknadsandel. Vi är glada för att vi hittar försäljningsplatser. 

Jerker Ekelund berättar att ett gäng ungdomar är klara för sommarjobb på glasscaféet.

– Vi ska ha jäkligt roligt tillsammans och planen är att vi ska korta pass så ungdomarna inte är trötta på jobbet. Det är bättre att vi delar upp dagen på flera pass, säger Jerker Ekelund. 

"Försöker jobba långsiktigt"

Vimmerby Stadshotells tidigare ägare Kenneth Boberg driver sedan några år tillbaka Hamnpiren, glass och bistro, i Motala och tror att satsningen kommer falla väl ut. 

– Det kommer bli väldigt, väldigt bra. Jag känner Jerker och han är en fantastisk inredare, säger Kenneth Boberg. 

– Jag gillar skapandeprocessen och stödet som jag får från Anders och Hans på GB är sanslöst bra, säger Jerker Ekelund.

Tanken är att glasscaféet Magasin 5 ska öppna under andra halvan av maj. 

– Vi kommer inom den närmaste månaden märka var vi landar. Det är viktigt att öppna när allt är färdigt. Vi försöker jobba långsiktigt. Funkar det inte i år så får vi skruva på vissa bitar till nästa år, säger Anders Johansson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt