Annons:

  • EXTRA: LOKAL ENTREPRENÖR SATSAR PÅ GLASSCAFÉ I VIMMERBY

    Vimmerbybon Jerker Ekelund är i full färd med att bygga upp ett glasscafé i gamla OKQ8-fastigheten som ska öppnar under våren 2022. Foto: Ossian Mathiasson

  • EXTRA: LOKAL ENTREPRENÖR SATSAR PÅ GLASSCAFÉ I VIMMERBY

    En del av en vägg har sågats upp för att ge plats åt stora fönsterrutor. Foto: Ossian Mathiasson

EXTRA: LOKAL ENTREPRENÖR SATSAR PÅ GLASSCAFÉ I VIMMERBY

Den lokala entreprenören Jerker Ekelund har stora planer för ”OKQ8”-fastigheten i Vimmerby. Han är just nu i full färd med att iordningställa ett glasscafé som ska öppna i vår.

– Det blir ett glasscafé utöver det vanliga som öppnar under våren, säger Jerker Ekelund. 

Annons:

Det var i slutet av det gångna året som Vimmerbyföretagaren Jerker Ekelund gjorde klart med att hyra OKQ8-fastigheten på Magasingatan i Vimmerby. 

Fastigheten får namnet Magasin 5 och han ska i vår öppna ett glasscafé i den ena delen av lokalen. 

– Jag har i två års tid velat hyra den här lokalen och det blev klart i slutet av 2021. Grunden till det är att jag vill starta ett glasscafé här i Vimmerby, säger Jerker Ekelund. 

Först ut i landet med nytt koncept

Han har presenterat sin idé med ett glasscafé för flera olika glassproducenter och det har nu lett till att han har tecknat avtal med GB Glace som lanserar ett nytt koncept i just Vimmerby. 

– Jag ska sälja glass och det finns duktiga fabriker i Sverige som gör glass och då jobbar man med dem. Jag gillar att jobba med starka varumärken så att jobba med GB Glass var nummer ett. Vår familj drev för många år sedan hotellet Carl IX i Vimmerby och hade en röd glasskiosk på torget i Vimmerby i 14 år och samarbetade med GB. Valet var inte speciellt svårt för mig, säger Ekelund och fortsätter:

– GB presenterade sitt nya koncept för 2022 och då kändes det som att det blev stolpe in. Vi fann varandra direkt och bestämde oss för att köra. Det kanske inte är ett småstadskoncept utan det är mer ett storstadskoncept men GB tyckte direkt att den här lokalen med det här läget var kanon. Vimmerby är därmed först ut i landet med det här konceptet. 

Vad kan du säga om konceptet?

– Det är klart att vi kommer servera skopglass, strutglass och mjukglass men vi kommer också jobba med uppläggningar. Det kommer vara en nivå till med exklusivitet och en helt annan framtoning. Det blir ett stort utbud av glass. 

Inramningen i lokalen blir ett klassiskt och anrikt storstadscafé med mycket detaljer och ljusa färger. 

– Det blir ett café med högklassig internationell stil med ljusa färger, stora soffor, sköna stolar och schyssta lampor.

Caféet öppnar i vår

Han jobbar just nu med de sista penndragen på bygglovshandlingarna då fasaden ska få sig ett rejält ansiktslyft. 

– Inne i lokalen har vi rivit bort mycket gammalt skräp, flyttat en vägg och ska såga upp och sätta fönster som är tre gånger tre meter stora. Det blir också en stor entréhall. Det blir en uteservering på hela framsidan och runt hörnet. 

Tanken är att glasscaféet ska öppna under våren 2022. Jerker Ekelund meddelar också att arbetet med att hitta sommarjobbare drar igång inom kort och att man kan söka jobb. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt