Annons:

FÖRETAGET RÄKNAR MED FÖRDUBBLAD KAPACITET EFTER INVESTERING

Angelica Karlsson är vd för Frödinge Hällerum Timber AB. Foto: Simon Henriksson

FÖRETAGET RÄKNAR MED FÖRDUBBLAD KAPACITET EFTER INVESTERING

Företaget Frödinge Hällerum Timber AB genomför en större investering vid sin anläggning i Frödinge. Investeringen räknar man med ska ge fördubblad kapacitet på årsbasis efter genomförandet.

Annons:

Det är USNR som fått uppraget att genomföra en större uppgradering av råsorteringen vid Frödinge Hällerum Timbers enhet i Frödinge, skriver man i ett pressmeddelande.

Investeringen innebär att all utrustning efter sorteringsfacken byts ut och att USNR levererar såväl maskiner som styrning av dessa. 

"För själva virkseshanteringen innebär detta bland annat buffertbana, stegmatare, elevator enstyckematare och paketläggning. En komplett helautomatisk ströhanteringsanläggning med ströskanner, separering och hantering av truckströn (bolster) utgör också en stor del i effektiviseringen", skriver man.

Fördubblad kapacitet

Den nuvarande råsorteringen utgör en flaskhals i produktionen och efter projektets genomförande räknar man med mer än fördubblad kapacitet räknat på årsbasis.

Frödinge Hällerum Timber har lång erfarenhet av USNR som leverantör. Hela såglinjen från barkmaskin till kantautomat kommer från företagets föregångare Söderhamn Eriksson. Nu tar USNR ansvar för ytterligare en del i produktionsanläggningen.

– Uppgraderingen i råsorteringen är ett första steg vi behöver ta i vår fortsatta utveckling då nuvarande paketläggning utgör en flaskhals i produktionen. Vi är ett familjeföretag med erfarenhet sedan 1912 och behöver ständigt vidareutveckla vår verksamhet för att hänga med i utvecklingen och vara en del av morgondagens sågverk. Med den här investeringen är målsättningen att öka tillgängligheten och effektiviteten, men inte minst förbättra arbetsmiljön för våra operatörer då funktion och prestanda ska öka, säger Angelica Karlsson, vd för Frödinge Hällerum Timber AB. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt