Annons:

  • Ägt Vimmerbyrestaurangen i många år – nu har han sålt den

    Zaher Shamme har drivit Pizzeria Palma i många år, men nu har han sålt verksamheten. Foto: Simon Henriksson

  • Ägt Vimmerbyrestaurangen i många år – nu har han sålt den

    De nya ägarna för Pizzeria Palma vill avvakta ett tag med att träda fram.

Ägt Vimmerbyrestaurangen i många år – nu har han sålt den

I många år har Zaher Shamme drivit Pizzeria Palma i Vimmerby. Nu har han sålt och ska lägga allt fokus på Mammas Restaurang & Pizzeria.
– Jag behöver få lite mer fritid, säger han.

Annons:

2011 tog Vimmerbybon Zaher Shamme över Pizzeria Palma i Vimmerby. Han har drivit pizzerian i tio år och för snart fyra år sedan valde han också att öppna Mammas Restaurang & Pizzeria i Vimmerby.

Efter att ha drivit de båda parallellt har han nu valt att sälja Palma.

– Jag vill få lite mer fritid. Det har varit lite för mycket jobb. Jag har familj och barn, och vill ha lite mer tid med familjen och lägga ett större fokus på Mammas också. Vi ska göra det bästa vi kan och utveckla mer här, säger Zaher Shamme. 

Han har spenderat mest tid på Mammas sedan starten av den restaurangen, men har kört mycket helger och nattetid på Palma.

– När krogen är öppen har ju vi haft öppen och man blir helt slut av det. Man jobbar hela helgerna och sedan nästa dag och nästa dag. Nu känner jag att det räcker för mig. Jag har jobbat så här väldigt länge. 

Hur känns det att släppa något man drivit så länge?

– Det är mest skönt, men samtidigt tänker man ju på det hela tiden. Man svänger förbi där och tittar. Det blir ju så när man varit på ett ställe i så många år.

Spontant beslut

Zaher Shamme säger att beslutet att sälja togs rätt spontant.

– Jag har inte planerat det, utan det bara blev så. Jag kände att det räckte för mig och det var tröttheten som avgjorde. Jag orkade inte mer. 

Hur har det varit att jobba de här nätterna när många är berusade?

– Mestadels har det varit roligt. Den senaste tiden har vi inte haft några problem. Det är mycket folk man känner igen som man kan hälsa på och prata med. Ibland har det varit tråkigt förstås, när folk inte vet vad de gör eller säger. Nu kommer jag inte bli lika trött eftersom det är andra öppettider här på Mammas. Min bror och min systerson jobbar här också, så vi kan hjälpas åt och se till att man får lite ledighet. 

Vill avvakta med att träda fram

Restaurangägaren hoppas nu kunna utveckla Mammas ytterligare.

– Vi ska försöka utveckla menyn här. Vi har satsat på kolgrill, men inte riktigt hunnit med. Nu ska vi försöka ha det hela tiden. Jag gillar det här stället mycket och ska göra det så bra vi kan.

Zaher Shamme driver ett ställe i Helsingborg också, men där är han bara någon gång i månaden.

– Mina släktingar jobbar där och sköter det stället åt mig, säger han.

Vi har varit i kontakt med den nya ägaren till Pizzeria Palma som vill träda fram när allting är klart med nya förändringar och mål för pizzerian. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt