Annons:

  • Våffelbrukets VD strålade av lycka –

    Katarina Unemar, grundare och VD på Våffelbruket, var strålande glad på lördagen när företaget öppnade i Vimmerby. "Det här är ju topp notch, så här är vi inte vana att ha det", sa hon.
    Foto: Lotta Madestam

  • Våffelbrukets VD strålade av lycka –

    Johanna och Christoffer Cederstrand tog med sig barnen Filicia och Isabell till Magasin 5, för att vara med om premiären. Foto: Lotta Madestam

  • Våffelbrukets VD strålade av lycka –

    Sammanlagt 17 arbetstillfällen har etableringarna av Våffelbruket och glasscaféet gett. "Vi samarbetar kring personalen", säger Katarina Unemar trea fv, som introducerade personalen efter hand. Foto: Lotta Madestam

Våffelbrukets VD strålade av lycka – "Så här är vi inte vana att ha det"

Katarina Unemar, ägare och VD på Våffelbruket, var strålande glad på lördagen när företaget öppnade i Vimmerby.
– Nu står alla här på rad och kan börja grädda våfflor åt kunderna, sa hon vid premiären.

Annons:

Katarina Unemar sa sig inte vara van vid att flytta in i så här fina och anpassade lokaler, som de som gjorts i ordning till företaget i Magasin 5, vägg i vägg med nyöppnade glasscaféet i tidigare OKQ8-macken.

– Det här är ju topp notch. Ofta kommer vi in i gamla kulturbyggnader och får anpassa oss. Att få det så här, helt enligt våra önskemål och behov är väldigt tacksamt, sa hon när portarna slogs upp till Våffelbruket som valt att etablera sig i Vimmerby och Västervik, närmare bestämt i Almvik, den här sommaren.

Efter succéstarten i Ludvika sommaren 2020 har företaget vuxit till att finnas på 15 orter med Vimmerby, som är senast i raden av etableringar.

Återstår lite fix

Så sent som i torsdags var det en byggarbetsplats, men på lördagen när portarna öppnades var allt på plats.

Eller i det närmaste i alla fall. Än är inte lokalen helt färdigmöblerad, utan det återstår fortfarande lite fix innan allt är på plats.

– Vi har blivit lite försenade, vi är nog tidsoptimister allihop. Men nu är vi på plats i alla fall och personalen håller som bäst på att introduceras idag, det fungerar bäst att göra det ”på riktigt”. Nu känns det bara så bra att kunna öppna även i Vimmerby. Vi har ju varit igång en tid i Almvik, sa Katarina Unemar.

"Roligt med något annorlunda"

Johanna och Christoffer Cederstrand, som tagit med sig barnen Isabell och Filicia var några av kunderna premiärdagen.

– Här är jättefint, det är roligt med något lite annorlunda, sa Johanna Cederstrand. Barnen valde glass, men vi var sugna på våffla, så det blev en kombination – en glassvåffla, men vi kommer säkert tillbaka så vi får prova matvåfflorna också känner jag när jag ser dem.

Anders Larsson och Anette Johansson från Vimmerby hade också planerat in ett besök i Magasin 5.

– Vi ville gärna se det färdiga resultatet. Här är fantastiskt fint, vilka fina golv. Det är väldigt flott. De har lagt ner mycket jobb, det syns, sa Anders Larsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt