Annons:

Nu är golf- och jaktsimulatorn på plats – företagets nytillskott invigs på söndag

JMC Affärsutveckling har valt att satsa på golf- och jaktsimulator i ett av Vimmerby Mässhallars magasinsförråd där de även har skapat utrymme för padellager och kontor. Här visar Johan Carlsson upp golfsimulatorn. Foto: Ossian Mathiasson

Nu är golf- och jaktsimulatorn på plats – företagets nytillskott invigs på söndag

Nu har Vimmerbyföretaget JMC Affärsutveckling samlat sin verksamhet på ett och samma ställe. Golf- och jaktsimulatorn är på plats och invigs till helgen.
– Det finns många positiva bitar med att flytta hit, säger Johan Carlsson.

Annons:

JMC Affärsutveckling med Jens Carlsson, Madeleine Carlsson och Johan ”JC” Carlsson har varit ansvariga för driften och utvecklingen av Body Gym & Relax sedan i somras och skött lager och logistik för Vidar av Båstad sedan i våras. 

Vår tidning rapporterade i höstas om deras senaste satsning på golf- och jaktsimulator i ett av Vimmerby Mässhallars magasinsförråd. De har tidigare haft ett fack som lager för padelutrustningen och valde nu att byta till ett större skepp med större bredd. 

"Tog beslutet på fem minuter"

Den 150 kvadratmeter stora lokalen har färdigställts under hösten och ger nu utrymme för padellager, golf- och jaktsimulator och kontor

– Det var Jens som kläckte idén om att ha golf- och jaktsimulator, kontor och lager i en och samma lokal och vi gillade idén. Vi tog beslutet på fem minuter. Nu är vi här några månader senare och det har gått fort, säger Johan ”JC” Carlsson. 

Jens Carlsson hade från början en idé om en golfsimulator på gymmet för att bredda verksamheten. 

– Det finns lite tomma ytor på gymmet men det är för dålig takhöjd och bredd. Jag pratade med Håkan (Carlsson) om vårt Vidar-lager men det var lite för smalt. Vi tittade på ett annat skepp och valde då att byta lagerplats och gå från en bredd på fyra meter till sex meter, vilket gör att det lämpar sig väldigt bra för golfsimulatorn med tanke på bredden och takhöjden, säger Jens Carlsson. 

Intresse för jaktsimulator

Jens Carlsson hörde i ett tidigt skede att det fanns intresse för jaktsimulator. 

– Jag pratade med de som levererade golfsimulatorn och fick information om att man behövde en programvara och en kamera till. Vi har gjort denna tilläggsbeställning för att kunna bredda utbudet, säger Jens Carlsson.

Johan Carlsson fyller i: 

– Man har möjlighet att använda sitt eget vapen eftersom man använder laserammunition. 

Både Johan och Jens är nöjda med resultatet. 

– Det blev ungefär som bilden jag hade i huvudet när jag såg den tomma lokalen. Kontoren kom till under resans gång och det ville vi ha för att komma ner hit och skilja av simulatorn men ändå vara närvarande, säger Jens Carlsson. 

Johan ”JC” Carlsson ser fram emot att spendera tid i den nya lokalen. 

– Jag tycker att det blev mycket bättre än vad jag trodde att det skulle bli. Jag skulle mycket väl kunna tillbringa en fredag eller lördag kväll här nere.

Invigning på söndag

Golf- och jaktsimulatorn invigs på söndag och det görs i samband med öppet hus på gymmet och i utrymmet där simulatorn finns. 

– På gymmet vill vi visa upp vårt utbud av pass och våra lokaler för de som inte har varit där tidigare och eventuellt intresserade. Här vill vi visa upp nytillskottet med att man får testa på, slå ett par slag och se hur det fungerar för att det ska vara enklare att ta sig till bokning. Det blir fokus på golf under de två första veckorna och börjar därefter fokusera mer på jakt, säger Jens Carlsson.

Hur fungerar det om man vill boka en tid?

– Det är samma upplägg som när man bokat en padeltid. Vi använder oss av bokningsappen ”Wondr” där man bokar upp hur många timmar man vill spela. Men behöver inte vara medlem eller ha träningskort på gymmet, säger Jens Carlsson. 

JMC planerar för att anordna företagsevent i samarbete med Prime.

– Vi vill kunna köra företagsevent med 10 till 15 personer och då kommer vi ha andra aktiviteter, bland annat en cornhole-bana i korridoren, för att kunna aktivera 10-15 personer på en afterwork eller ett företagsevent. Vi samarbetar med Prime där det finns biljard och shuffleboard i källaren, säger Jens Carlsson. 

Det finns även möjlighet att nyttja både projektorduken och tv:n i lokalen för att titta på sport i samband med sin bokning. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt