Annons:

  • Då öppnar Brygghuset sin nya restaurangdel:

    Här kommer flera illustrationer som visar hur Brygghuset tänker sig att den nya restaurangdelen ska se ut. Bild: Brygghuset

  • Då öppnar Brygghuset sin nya restaurangdel:

    Bild: Brygghuset

  • Då öppnar Brygghuset sin nya restaurangdel:
  • Då öppnar Brygghuset sin nya restaurangdel:

Då öppnar Brygghuset sin nya restaurangdel: "Ny stil med pub-känsla"

Brygghusets nya restaurangdel växer fram och preliminärt öppningsdatum är satt till slutet av mars.
– Om inget oförutsett händer så öppnar vi restaurangen då, säger Andreaz Norén, vd för Axel Herman Invest som driver Brygghuset i Vimmerby.

Annons:

Brygghusets omfattande investering i en helt ny restaurangdel har pågått sedan i höstas. Den 1 oktober stängde Brygghuset på grund av renoveringarna och brygghallen, tidigare avsedd för mikrobryggeri med bryggverk och lagringstankar, görs om till restaurang.

Vår tidning rapporterade för en tid sedan om att öppnandet av den nya restaurangdelen dröjer eftersom många leveranser har blivit försenade. Renoveringen har på sistone kommit igång på allvar och det man väntar på är leveranser av inredningsdetaljer. 

– Tidsplanen säger att vi ska börja möblera den nya restaurangdelen den 6 mars med reservation för att det kan ta lite längre tid. Pandemi och krig har ställt till med problem vad gäller leveranstider och transporter. Det är svårt att förlita sig på allt till 100 procent. Som planen ser ut just nu så ska krogen så klar i mitten av mars och öppna i slutet av mars, säger Andreaz Norén. 

"Kommer bli superhärligt"

När Brygghusets nya restaurangdel står klar kommer de befintliga delarna – tyska och engelska delen – inte användas längre. 

– Tyska och engelska delen finns kvar precis som de är, men vi ser inte att det finns underlag för mer än 110 platser på en gång. Om vi ser att vi behöver utvidga restaurangen får vi ta ett beslut om det, säger Andreaz Norén. 

Brygghuset flyttar in verksamheten i den nya restaurangdelen i slutet av mars. 

– Restaurangen blir i gamla mikrobryggeriet och det kommer bli superhärligt. Det är härliga lokaler med stora fönster och hög takhöjd. Vi har inte byggt restaurangen för att den ska fungera med 300 platser utan den nya delen blir exakt lika stor som den gamla delen i antalet platser. Vi behåller bryggan som kommer ingå i den nya restaurangen. Snart är baren på plats i den nya delen.

Vad kan du berätta om den nya restaurangen?

– Jag måste understryka att öl är centralt i det vi håller på med. Matkonceptet kommer kretsa kring att det är en pubmiljö. Det vi har jobbat med på sistone är en ny stil med pub-känsla som är lite mer elegant. Det är rökt ek, fint läder och grön marmor och det är material som passar bra in i en pubmiljö. Vi delar också upp menyn i två segment. Vi har en meny som är anpassad för företagsrepresentation med förrätt, varmrätt och dessert och en meny som är mer street food-anpassad med modern mat.

Lunchserveringen är igång

Brygghuset öppnade upp sin lunchservering i de gamla delarna av restaurangen på onsdagen. 

– Lunchkonceptet är snarlikt det vi har haft tidigare eftersom vi serverar i samma del som vi har haft öppet tidigare. Skillnaden är att det är nya kockar och ny serveringspersonal.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt