Annons:

Kollapsade av syrebrist i tank – nu kräver Arbetsmiljöverket en utredning

Arbetsmiljöverket kräver nu en utredning hos företaget. Foto: MostPhotos

Kollapsade av syrebrist i tank – nu kräver Arbetsmiljöverket en utredning

En medarbetare på Finish Industrilackering i Storebro kollapsade i samband med att han befann sig i tank. Nu kräver Arbetsmiljöverket att företaget utreder den allvarliga händelsen. 

Annons:

Det var i början av mars som händelsen inträffade på företaget i Storebro. Medarbetaren andades in för stor koncentration av lösningsmedel i samband med en tankrengöring och hittades efter cirka 90 minuter av en annan medarbetare på arbetsplatsen. 

Då låg mannen på botten av en tank. Syrehalten hade blivit för låg inuti tanken, vilket ledde till att mannen blev omtöcknad och oförmögen att ta sig ut. När mannen hade hittats blev han förd med ambulans till sjukhus. 

För en tid sedan anmäldes den allvarliga händelsen till Arbetsmiljöverket. Nu kräver Arbetsmiljöverket en utredning av händelsen. Arbetsgivaren ska utreda och vidta de åtgärder som behövs för att förebygga att händelsen upprepas.

Av utredningen ska det framgå vilka faktorer som bedöms ligga bakom händelsen, vilka åtgärder som eventuellt vidtagits eller som planeras för att förhindra något liknande framöver. 

Senast den 27 mars vill Arbetsmiljöverket ta del av utredningen. HÄR kan du läsa hur företagets vd ser på händelsen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt