Annons:

Lokalt företag investerar miljoner – vill nästan dubbla antalet anställda

Olle Ahlström är vd för Storebrogjuteriet, som numera även äger Finish Industrilackering. Foto: Simon Henriksson

Lokalt företag investerar miljoner – vill nästan dubbla antalet anställda

Det lokala företaget Finish Industrilackering, som numera ägs av Storebrogjuteriet, investerar två miljoner kronor i en ny sprutbox. Förhoppningen är att det ska bidra till en ökad omsättning och fyra nya jobb.

Annons:

2017 köptes Finish Industrilackering upp av anrika Storebrogjuteriet. Orsaken var att dåvarande ägarna Mats och Maggan Jacobsson ville gå i pension.

Storebrogjuteriet såg nyttan av att säkra Finish på orten och förvärvade bolaget, som numera är ett dotterbolag till Storebroföretaget. 

– Vi har haft samarbete med Finish sedan tidigt 2000-tal och vi hade en oro för att Finish skulle säljas eller läggas ned. Storebrogjuteriet står för 50 procent av Finish omsättning och har gjort länge. Hade Finish försvunnit hade vi behövt leverera omålat till Vimmerby, Målilla eller Hultsfred. Det hade inneburit ökade transporter. Nu handlar det om en interntransport eftersom vi ligger 300 meter från varandra. Vi såg många synnergifördelar, säger Olle Ahlström, vd för Storebrogjuteriet.

Kan skapa fyra nya jobb

Finish Industrilackering omsätter cirka sex miljoner kronor och nu investeras hela två miljoner kronor i en ny sprutbox för fordonsindustrin.

– Vi gör den här investeringen för att vi vil växa med Finish och växa med både fordons- och industrisidan. Därför investerar vi två miljoner i ett företag som omsätter sex miljoner. 

Förhoppningen är att tvåmiljonersinvesteringen som ska invigas efter semestern innebär nya jobb.

– Min vision är att det inom en snar framtid, säg kanske ett par år, ska vara tio anställda på Finish och att företaget ska omsätta tio miljoner kronor. Det är målet med satsningen och vi gör ju mycket industrimålning till andra svetsföretag och inte bara till gjuterier. Nu vill vi växa på den sidan. Genom investeringen kan kapaciteten dubblas och samtidigt frigör man dessutom yta, säger Olle Ahlström.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt