Annons:

ALV ett steg närmare ny mångmiljonsatsning

Efter Bröderna Lejonhjärta blir Karlsson på taket nästa miljö för Astrid Lindgrens Värld och vd Joacim Johansson. Foto: Jakob Karlsson

ALV ett steg närmare ny mångmiljonsatsning

Astrid Lindgrens Värld har i princip bestämt sig för nästa mångmiljonsatsning. Förhoppningen är att en ny miljö för Karlsson på taket står klar 2020. Investeringen väntas landa runt 25 miljoner kronor.
– Det har varit uppe på styrelsenivå och vi har bestämt oss till 99 procent, säger vd Joacim Johansson.

Annons:

Flera medier, inklusive Dagens Vimmerby, har tidigare rapporterat om att allt talar för att Karlsson på taket är nästa satsning för Astrid Lindgrens Värld. Nu har frågan varit uppe på styrelsenivå och företaget har i stort sett bestämt sig för att bygga en ny Karlsson-miljö som ska stå klar till 2020. 

Investeringen ligger på cirka 25 miljoner. 

– Vi har ännu inte bestämt oss för exakt var den ska ligga, utan där tittar vi på olika alternativ. Däremot kommer det att bli 2020 och inte 2019, säger Joacim Johansson. 

Satsningen blir inte lika omfattande som flera av de nya miljöer som ALV byggt upp under de senaste åren. Karlsson kommer att flyttas till en annan plats i parken och få en betydligt större publikkapacitet. Det blir också en mer tekniskt avancerad miljö – bland annat kommer Karlsson, förstås, kunna flyga.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt