Annons:

Företag i Vimmerby storsatsar – ökar personalstyrkan rejält

Jacob Andersson, vd på Roxx, tror på företagets storsatsning. Foto: Roxx

Företag i Vimmerby storsatsar – ökar personalstyrkan rejält

Vimmerbyföretaget Roxx har legat på cirka 40 anställda under flera år. Nu gör man en rejäl satsning och inledningsvis anställer man ytterligare sex medarbetare.
– Jämfört med de stora tillverkningsindustrierna i regionen verkar det kanske blygsamt, men i vår bransch är det en anmärkningsvärd ökning, menar vd Jakob Andersson.

Annons:

Roxx Communication Group firade 30 år ifjol. Nu gör man en ordentlig satsning och anställer sex nya medarbetare. Det handlar bland annat om projektledare för att möta en ökad efterfrågan på Roxx digitala tjänster. 

– Vi ser en stor efterfrågan på alla våra produkter. De digitala medierna har vuxit starkt parallellt med de tryckta. Kunderna drar nytta av texter och annat contentmaterial som skrivs för kundtidningarna i sociala medier och på sina webbsajter. Som en del i denna satsning har vi anställt en säljare/projektledare med inriktning mot webben och han tillträder den första mars, berättar vd Jakob Andersson i ett pressmeddelande.

Omsätter 40 miljoner

Roxx grundades av Micael Glennfalk 1987 och ligger i dag på en omsättning på cirka 40 miljoner kronor. Företaget arbetar med olika kommunikationslösningar för sina kunder. Basen är text- och bildproduktion för broschyrer, tidningar och magasin eller för digital publicering. 

– Idag gör Roxx fler rent redaktionella tidningar utan annonser än tidigare och den marknaden ökar stadigt. Ofta är det återkommande produktioner med två eller flera nummer per år. Här ser vi också en stor potential inom offentlig sektor och en av nyanställningarna blir en säljare/projektledare med ansvar för upphandlingar, säger Jakob Andersson.

"Hitta våra framtida säljstjärnor"

De övriga rekryteringarna avser två säljare/projektledare för kundtidningar och broschyrer, i första hand för den annonsfinansierade delen, samt två säljtrainees.

– Vi jobbar med ett eget traineeprogram för att hitta våra framtida säljstjärnor. Här ser vi gärna sökande helt utan tidigare säljerfarenhet, men som vill testa säljyrket och känner att man har det driv som krävs, säger Jakob Andersson. 

På sikt tror Andersson att ännu fler medarbetare behövs: 

– När dessa nya medarbetare har kommit igång räknar vi med att även rekrytera i produktionsledet i nästa steg. Vi ser det som en styrka att ha alla kompetenser inom huset och vi behöver då troligen fylla på med i första hand skribenter, formgivare och webbutvecklare. Men minst lika viktigt som att nyrekrytera är att vara en attraktiv arbetsgivare och behålla de duktiga medarbetarna som vi redan har. I tillväxtstrategin ingår därför även satsningar på ökad trivsel och på kompetensutveckling.

 

 

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt