Annons:

EXTERNT FÖRETAG VILL BYGGA 80 LÄGENHETER I VIMMERBY

Vetlandaföretaget Aptare Fastigheter vill bygga 80 lägenheter i centrala Vimmerby. Foto: Aptare Fastigheter

EXTERNT FÖRETAG VILL BYGGA 80 LÄGENHETER I VIMMERBY

Vetlandaföretaget Aptare Fastigheter AB vill bygga 80 lägenheter i centrala Vimmerby. Hälften är tänkt som vanliga hyresrätter och den andra hälften som trygghetsboende.
– Vimmerby är en positiv kommun med bra näringsliv och dessutom en turiststad, säger företagets vd Tomas Carlström.

Annons:

Kommunen har haft diskussioner med flera olika intressenter för fastigheten Kiosken, som ligger bredvid Coop Konsum i centrala Vimmerby. Sibylla huserade på tomten tidigare och den fungerar i dag som parkeringsplats.

Nu har kommunen kommit långt i samtalet med Aptare Fastigheter AB, vilket Vimmerby Tidning var först med att berätta.

"Finns en bostadsbrist"

Företaget har lämnat in en ritning på sju våningar med totalt 80 lägenheter.

– Vi har fått titta på en tomt som ligger vid Konsum och har ritat ett förslag som vi lämnat in till kommunen. Vimmerby är en positiv kommun med bra näringsliv och dessutom en turiststad. Det finns en bostadsbrist i kommunen och människor som kan bo i trygghetsboende är en kategori som växer väldigt snabbt. Det är bra för städerna att få omflyttning på villamarknaden.

Byggstart om ett år

Aptare Fastigheter tittar på liknande projekt i Vetlanda och Umeå. Lägenheter i Vimmerby är främst tvåor och treor, men även vissa fyror. Carlström hoppas att projektet kan vara igång om ett år.

– Det tar nog ett år med planering, undersökningar och så måste vi gå igenom marknaden. Det finns egentligen inga hinder, utan det är efterfrågan i så fall. Vi måste se att det finns en efterfrågan, men det brukar det göra för hyresrätter. Det är nybyggda bostadsrätter som haft det lite tuffare på senare tid.

Företaget äger 350 lägenheter i södra Sverige i dag.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt