Annons:

Näringslivsprofilen lämnar Vimmerby – här är hans nya uppdrag

Wisam Salim, till höger, lämnar uppdraget som verksamhetsledare för Hotell Ronja. Foto: Jakob Karlsson

Näringslivsprofilen lämnar Vimmerby – här är hans nya uppdrag

Vimmerbyprofilen Wisam Salim har jobbat på flera av Vimmerbys mest framstående organisationer. Nu lämnar han kommunen för att bli ansvarig för Branäsgruppens restauranger och mat.
– Den här utmaningen kunde jag inte tacka nej till, säger Salim.

Annons:

Under det senaste året har Wisam Salim fungerat som verksamhetsledare för Hotell Ronja, vilket inbegripit Prime och Body Gym & Relax. Bland annat har man arbetat fram ett nytt restaurangkoncept och öppnat restaurangen under lunchtid.

Nu lämnar han uppdraget för att istället bli restaurangansvarig på Branäsgruppen, som driver sex olika skidanläggningar i Sverige.

 – Under en lång period har jag sökt mig ifrån Vimmerby, men inte kommit till skott. Det har inte passat i tid, men den här utmaningen kunde jag inte tacka nej till. Det är en fantastisk bra chans för min personliga utveckling och en annan säsong än jag är van vid.

Flyttar efter 18 år

Branäsgruppen har växt mycket under de senaste tio åren.

– De äger och driver restaurangerna vid deras anläggningar, men vill ha en person som knyter ihop säcken. Jag har känt till Branäs sedan innan och vi hade samarbete med dem när jag var på ALV. Jag känner HR-chefen sedan den tiden och det var på den vägen som jag fick in en fot.

Efter 18 år i Vimmerby kommer Wisam Salim nu flytta från kommunen. Nästa vår flyttar han till Karlstad.

– 18 år är det längsta som jag bott på ett ställe. Jag kom hit när min dotter föddes och nu drar jag när hon tar studenten. Det är lite vemodigt och sorgligt, men samtidigt känns det fantastiskt bra och jättespännande. Jag är förväntansfull och lite nervös, men jag känner mig trygg i maten.

”Väldigt varmt om hjärtat”

Salim är nöjd med förändringen inom Hotell Ronjas verksamheter.

– Vi har startat igång ett projekt med nya medarbetare och ledningsgrupp. Vi har gjort väldigt mycket på kort tid och jag är trygg med att min nuvarande ledningsgrupp ska forsätta resan. Jag har bara positiva känslor inför det som komma skall när det gäller Ronja och det ska bli jättekul att följa utvecklingen. Jag kommer ha kontakt med alla här och finnas till hands. Alla ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt