Annons:

Hon får ny chefsroll på Björkbacken – flera rekord har slagits i sommar

Björkbackens ägare och vd Micael Glennfalk tillsammans med Anneli Rimås som nu tar över ansvaret för företagets operativa verksamhet. Foto: Privat

Hon får ny chefsroll på Björkbacken – flera rekord har slagits i sommar

Björkbacken har, som många andra turismföretag i Vimmerby, upplevt en rekordsommar i år. Nu görs en stor förändring på chefsidan och Anneli Rimås blir vice vd och operativ chef för Björkbacken.
– Vi är på väg in i ett generationsskifte, och nu tar vi första steget på Annelis väg till vd-positionen om några år, säger Micael Glennfalk i ett pressmeddelande.

Annons:

Anneli Rimås har en bakgrund i turismsvängen och har bland annat drivit Zedigs glass. I år har hon varit receptionschef på Björkbacken och nu blir hon alltså vice vd. 

Björkbacken Turism AB driver hotell, stugby, camping och vattenlekpark och Rimås tar över ledningen av den operativa verksamheten inom kort. 

– Jag känner mig stolt och hedrad över att få det här förtroendet. Björkbacken har en stark och sammansvetsad personalgrupp, och jag tror att vi har fina och spännande år framför oss. Det känns tryggt att ha Micael kvar som vd under en övergångsperiod, och jag är tacksam att få ha honom som mentor. Björkbacken har varit hans skötebarn länge, säger hon.

"Kände mig hemma direkt"

Rimås ser fram emot uppdraget: 

– Jag har arbetat som egenföretagare i hela mitt liv och har trivts väldigt bra med det. Nu får jag möjlighet att bryta ny mark och få utlopp för min drivkraft. När jag kom till Björkbacken kände jag mig hemma direkt och här får jag nu chansen att arbeta på liknande sätt. Jag har gjort väldigt många hundår och det ska bli fint att komma in i något som redan är välfungerande. Jag är väldigt glad över att få den här chansen och det känns jättespännande. Jag har redan massa tankar framåt, säger Anneli Rimås.

Kan du berätta om några sådana idéer?

– Jag vill, precis som Micael, göra det bättre för gästerna hela tiden. Det är många som kommer tillbaka hit år efter år och jag vill att de ska få se att det har rört sig framåt, att det är lite finare, lite fräschare och lite annat utbud.

Slagit omsättningsrekord

Björkbacken, som gjort flera större investeringar under de senaste åren, har denna säsong gjort en rekordsommar.

– Vi har slagit omsättningsrekord varje månad denna säsong och det är naturligtvis beroende av att Astrid Lindgrens Värld också har en rekordsommar, berättar Micael Glennfalk, som nu, 66 år gammal, bestämt sig för att trappa ned:

– Jag blir kvar som vd tills Anneli är färdig att ta över den posten inom några år. Jag tycker det är bättre att göra en övergång under en process på flera år. Det ger trygghet till båda parter. Man ska alltid fundera på om man som vd är den bästa för sitt företag. Jag tror jag nu har hittat någon som kan sköta det bättre än jag i framtiden.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt