Annons:

Vimmerbybekantingen blir ny vd på Astrid Lindgren AB

Cilla Nergårdh är ny vd på Astrid Lindgren AB. Foto: Johan Töpel/Pressbild

Vimmerbybekantingen blir ny vd på Astrid Lindgren AB

Cilla Nergårdh jobbade på Astrid Lindgrens Näs under flera år. Nu blir hon vd för Astrid Lindgren company. Det är företagets första vd som inte är släkt med Astrid Lindgren.

Annons:

Astrid Lindgren AB ägs av Astrids barn och barn och nu tar man ett nytt steg i bolagets historia. För första gången blir en utomstående person vd för bolaget. Olle Nyman efterträds av Cilla Nergårdh, som i många år jobbat med Astrid Lindgren på olika sätt, bland annat på Astrid Lindgrens Näs.

– Jag är oerhört stolt över att fått förtroendet och uppdraget att föra Astrid Lindgrens berättelser vidare in i framtiden. För mig som nytillträdd VD är det en styrka att ha kvar ägarna i verksamheten, om än i nya roller. De sitter på stor kunskap och erfarenhet, samt på en inre kompass vad gäller lojaliteten mot originalberättelserna och Astrid Lindgren själv, säger Nergårdh i ett pressmeddelande.
Verksamheten i stort ska gå från att vara ägarledd till ägarstyrd.

– Vi ägare har under en längre tid diskuterat hur bolaget bäst ska organiseras och styras för att uppnå våra långsiktiga mål. Vi har utvecklats från ett mindre, förvaltande, familjebolag till ett professionellt och modernt rättighetsbolag. Med bibehållande av en stark företagskultur grundad på Astrid Lindgrens värderingar ser vi nu fram emot att ta nästa steg, säger Olle Nyman, avgående VD och tillträdande ordförande i familjens ägarråd samt som ansvarig för juridiska frågor i koncernen.

"Kan bolagets verksamhet"

Nils Nyman är ordförande i styrelsen:

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Cilla Nergårdh. Hon kan bolagets verksamhet och har vunnit både ägarnas och personalens största förtroende. Hennes intuition och visionära ledarskap borgar för en fortsatt stark utveckling för bolaget. Min primära roll blir att stötta VD i alla de spännande utmaningar som ligger framför oss, säger han.

Astrid Lindgren AB är ett av bolagen inom Astrid Lindgren-koncernen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt