Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Dagens Vimmerby. Genom att använda Dagens Vimmerby tjänster godkänner du detta. Här kan du läsa mer om cookies.Jag förstår, ta bort detta

Annons:

Nu har Djurhan elezovic slagit upp portarna till Burgers & Beers igen. Foto: Jakob Karlsson

Nu är krogen igång igen – planerar för nyhet under hösten

För en dryg månad sedan försattes bolaget bakom Burgers & Beers i konkurs. Men nu har Djurhan Elezovic öppnat upp portarna igen – nytt bolag, samma koncept, men också med planer på utveckling under hösten.

Annons:

Den 8 juni försattes bolaget bakom Vimmerbyrestaurangen Burgers & Beers i konkurs.

Enligt handlingar i målet ska det ha varit hyror för restaurang Simson i Västervik, som man tidigare också drev, på cirka en halv miljon kronor som förblivit obetalda och som var orsaken till konkursen. Bolagets ägare har själv menat att fakturorna för de obetalda hyrorna kom för sent och att de alltid betalat alla skulder tidigare.

"Skönt att vara igång igen"

Efter att ha hållit stängt några veckor har Burgers & Beers nu slagit upp portarna igen, och i veckan fick man även sitt alkoholtillstånd.

– Burgers & Beers verksamhet har gått riktigt bra hela tiden, det var annat som låg bakom konkursen i det gamla bolaget. Nu känns det riktigt skönt att vara igång igen, säger Djurhan Elezovic, som i fortsättningen driver verksamheten själv i sitt eget bolag.

– Det är kul att så många är så glada över att vi öppnar upp igen. Vi har fått massor med positiva meddelanden och lyckönskningar på sociala medier, säger han.

Snart suhi på menyn

Burgers & Beers koncept kommer vara detsamma även nu efter omstarten.

– Ja, vi ändrar inte så mycket utan kör på – det funkade bra. Det vi kommer göra är att så småningom lägga till sushi på menyn. Det kommer dock lite längre fram, förmodligen någon gång i augusti, eftersom de tilltänkta kockarna är iväg på semester nu, berättar Djurhan Elezovic.

Har ni påverkats något av coronaepidemin?

– Matmässigt kände vi av det under våren och i början av sommaren, men sedan vi nyöppnade tidigare i veckan har vi haft bra med mat. Under onsdagskvällen hade vi väldigt mycket folk.

Annons:

3 kommentarer

Rolle 2020-07-16 21:49:30

Känns skumt att man kan kursa ett företag och bara veckor senare öppna upp igen under ett annat företag. Reglerna är inte okej,det borde gå mycket längre tid innan det borde vara tillåtet att börja om. Tycker synd om fordringsägarna som de var skyldiga pengar.

Larsa 2020-07-18 00:03:44

Menas det att konkursen berodde på att hyran kom försent? 🤣 Är väl en månadskostnad som man avsätter pengar för. Knappast en överraskning. "Ojdå, var det fortfarande hyra på denna lokalen? Trodde att den inte gällde eftersom vi inte fått ngn faktura....," Eller hur tänker man? Nä, just det. Det är just det man inte gjort. Så får vi andra betala..... Lycka till med "nya" restaurangen. 😉

Erik 2020-07-25 10:24:48

Bedrövligt att man får göra så här. Någon annan får betala. Borde få näringsförbud i minst 3 år

Lägg till ny kommentar

Kommentar *

Ditt namn*

Din e-post* (publiceras ej)

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Lunchguiden

Annons:

Gå tillbaka till mobilversion