Nu har Djurhan elezovic slagit upp portarna till Burgers & Beers igen.
Foto: Jakob Karlsson
Den 8 juni försattes bolaget bakom Vimmerbyrestaurangen Burgers & Beers i konkurs.
Enligt handlingar i målet ska det ha varit hyror för restaurang Simson i Västervik, som man tidigare också drev, på cirka en halv miljon kronor som förblivit obetalda och som var orsaken till konkursen. Bolagets ägare har själv menat att fakturorna för de obetalda hyrorna kom för sent och att de alltid betalat alla skulder tidigare.
"Skönt att vara igång igen"
Efter att ha hållit stängt några veckor har Burgers & Beers nu slagit upp portarna igen, och i veckan fick man även sitt alkoholtillstånd.
– Burgers & Beers verksamhet har gått riktigt bra hela tiden, det var annat som låg bakom konkursen i det gamla bolaget. Nu känns det riktigt skönt att vara igång igen, säger Djurhan Elezovic, som i fortsättningen driver verksamheten själv i sitt eget bolag.
– Det är kul att så många är så glada över att vi öppnar upp igen. Vi har fått massor med positiva meddelanden och lyckönskningar på sociala medier, säger han.
Snart suhi på menyn
Burgers & Beers koncept kommer vara detsamma även nu efter omstarten.
– Ja, vi ändrar inte så mycket utan kör på – det funkade bra. Det vi kommer göra är att så småningom lägga till sushi på menyn. Det kommer dock lite längre fram, förmodligen någon gång i augusti, eftersom de tilltänkta kockarna är iväg på semester nu, berättar Djurhan Elezovic.
Har ni påverkats något av coronaepidemin?
– Matmässigt kände vi av det under våren och i början av sommaren, men sedan vi nyöppnade tidigare i veckan har vi haft bra med mat. Under onsdagskvällen hade vi väldigt mycket folk.