Annons:

VIMMERBYKROGEN UTE TILL FÖRSÄLJNING – HÄR ÄR PRISLAPPEN

Burgers & Beers ligger ute till försäljning för två miljoner kronor. Foto: Arkivbild

VIMMERBYKROGEN UTE TILL FÖRSÄLJNING – HÄR ÄR PRISLAPPEN

Förra hösten öppnade ägaren upp för en försäljning. Nu ligger Vimmerbyrestaurangen och puben Burgers & Beers ute för två miljoner kronor.
– Det är för tidigt att säga något om intresset, säger mäklaren Mikael Rehnman på Trade Företagsförmedling.

Annons:

Durhan Elezovic startade krogen Burgers & Beers för snart tre år sedan. Redan i höstas öppnade han för att släppa verksamheten i Vimmerby, då han hade planer på satsningar på annat håll. 

Nu ligger Burgers & Beers ute till försäljning. Det är Trade Företagsförmedling som sköter affären åt ägaren.

"Efter tre år som verksamheten byggts upp tvingas ägaren av familjeskäl ändra färdriktning i livet, något de flesta av oss behöver göra någon gång. Det är så livet är, inget konstigt med det", står det om varför krogen ska säljas. 

– Det har bara legat ute några dagar, så det är tidigt i processen, säger mäklaren Mikael Rehnman.

"Ringer för tidigt"

Önskat pris på verksamheten, som beskrivs vara en restaurang och pub med a-läge, är två miljoner kronor. Den förväntade omsättningen ligger på fem miljoner kronor, enligt nuvarande ägare. 

– Det är vad säljaren har önskemål och vi ska göra ett försök på det, så får vi se vad marknaden säger, berättar Mikael Rehnman. 

Totalt har Burgers & Beers 120 sittplatser både ute och inne. I höstas berättade Durhan Elezovic att det fanns ett flertal intressenter redan då. 

– Du ringer mig för tidigt för att kunna säga något om det. Vi har precis lagt ut annonserna och det är slutet på juli nu. Många har semester och tittar inte på rörelser över huvud taget just nu. Antingen har man semester eller fullt upp med den verksamhet man har. I augusti tror jag det kan bli intresse, säger Rehnman.

Räknar du med en lång process?

– Ingen aning, det är för tidigt. Men det tar alltid tid att sälja företag. Ofta tar det ett år, ibland ett halvår och ibland längre. I dessa tider är det svårt att säga något om det. Att sälja en rörelse är inte som att sälja en bostad. Företag tar alltid längre tid och finansieringen är den svåra biten och har alltid varit.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt