Annons:

  • I morgon öppnar Emilie sin nya butik:

    Nu öppnar Emilie Stridh upp sin nya butik hemma på gården. Foto: Simon Henriksson

  • I morgon öppnar Emilie sin nya butik:
  • I morgon öppnar Emilie sin nya butik:
  • I morgon öppnar Emilie sin nya butik:
  • I morgon öppnar Emilie sin nya butik:

I morgon öppnar Emilie sin nya butik: "Väntat och längtat"

Drömmen har funnits där i många år. Nu är butiken inredd och Emilie Stridh öppnar "Hemlängtan – inredning för alla" i morgon.
– Jag har väntat och längtat efter detta, säger hon.

Annons:

Tanken i många år var att öppna en butik i centrala Vimmerby. Den tanken ändrade hon – och valde i stället att satsa på en butik hemma på gården. 

– Den idén föddes när de som hyrde huset flyttade ut i somras. Jag har alltid haft drömmen om en egen butik, men kände att jag inte ville ha den i stan. Många har testat det och det funkar inte för alla. Nu fick jag den här möjligheten och det känns skönt att kunna gå utanför dörren och så är man direkt på jobbet, säger Emilie Stridh och skrattar. 

Butiken ligger i Frödinge, på den gård Emilie också bor. 

– Jag är spänd på om folk kommer åka hit, om det är så fina saker att man tycker att det är värt att åka. Jag hoppas ju det och många har varit nyfikna. Det känns som om det kommer folk, så jag hoppas det. Jag har ingen aning om hur det blir.

"Väntat och längtat"

Hon kommer ha öppet fredag till söndag och den här helgen är det stor premiär. Hon är precis färdig med butiken när vi är på besök. 

– Det är bara städning och prismärkning av det sista som återstår. Jag är nöjd, jag tycker att det har blivit bra. Med coronan har det blivit en del leveranser jag fått vänta på, så det kommer mer grejer att fylla på med sen. Men det får bli som lite nyheter sen.

Namnet på butiken vill hon ska genomsyra hela den 50 kvadratmeter stora ytan.

– Det är vitt, svart, guld och silver. Det ska passa alla hoppas jag. Det är inredning för alla som är min tanke. På övervåningen har jag lager, men planen framåt är att kunna ha öppet där också. Men allt beror på hur det går. 

Är det lite nervöst så här dagen före?

– Nej, det känns bara roligt. Man har väntat och längtat. Jag vill bara öppna, haha. Jag har gått här i tre veckor och bara plockat för mig själv. Nu vill jag ha kunder också. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt