Annons:

  • Padelhall kan bli verklighet på Krönsmon –

    Niclas Samuelsson berättar att man säkrar upp mark på Krönsmon. Foto: Stefan Härnström

  • Padelhall kan bli verklighet på Krönsmon –

    Krönsmon plus padel? Tja, det kan bli sant.

Padelhall kan bli verklighet på Krönsmon – "Ett alternativ"

PadelFour har sneglat mot Krönsmon en tid. Nu är en avsiktsförklaring med kommunen undertecknad, vilket Vimmerby Tidning var först att rapportera om.
– Det finns inte jättemycket mark, så vi vill ha möjligheten, säger Niclas Samuelsson, en av ägarna.

Annons:

Padel har exploderat sedan Niclas Samuelsson och Mathias Westerling byggde den första hallen i Vimmerby för några år sedan. Nu finns flera alternativ för den som är sugen på padel.

PadelFour, som Samuelsson och Westerling äger och driver, har länge haft tankar på att bygga fler banor – och nu är ett steg mot det taget. En avsiktsförklaring med kommunen om en tomt för en ny padelhall på Krönsmon är tecknad.

Det rör sig om en ny inomhusanläggning för padel.

– Avsiktsförklaringen är färdig och klar. Vi gör det för att ha möjligheten ifall att det blir så att vi bygger. Vi har tittat på alla möjliga varianter och det här är ett alternativ. Det finns ju inte jättemycket mark i Vimmerby och vi behöver ju lite höjder för att bygga och då kan Krönsmon vara ett bra alternativ, säger Niclas Samuelsson.

Hur ser planerna ut?

– Vi har alltid haft en plan på att ha fyra banor och kanske en singelbana. Men om vi kommer landa i det eller inte vet vi inte. Men det är det vi har haft i åtanke.

Lång diskussion

Diskussionen med kommunen har funnits länge, men när en ny padelhall kan stå klar är alldeles för tidigt att säga. Att säkra mark är det viktigaste för padelduon.

– Jag kan inte säga hur vi kommer göra exakt. Det här är mer en försäkran för oss och ger oss en möjlighet att gå vidare. Pandemin var inget man kunde ha med i beräkningarna och det har blivit väldigt konstigt allting. Jag har ingen aning och det är jättesvårt att sia om det när det skulle kunna bli av. Restriktioner och annat styr också. Pandemin måste försvinna först och sedan är det inte bara att vräka upp nya banor heller. Men det är bra att vi har säkrat mark inför framtiden, men vi skyndar långsamt.

Hur ser du på konkurrensen som har uppstått?

– Det poppar upp nya banor och det är i grund och botten bra, för folk vill spela. Många vill spela samma tider, det är 16.30-21.00 som trycket är hårdast. Jag tror att det kan ge fler padelspelare på sikt. 

Finns det fortfarande utrymme för fler banor?

– Det tror jag. Padeln har exploderat, men ändå bara börjat. Det är jättemånga som inte utövar den än, som skulle kunna upptäcka tjusningen med sporten.

Ni var rätt tidigt ute med att ni kunde tänka er att bygga fler banor. Skulle ni tryckt hårdare tidigare?

– Man kan inte skynda så fort och det är inte bara att slänga upp ett par banor. Jag tycker det känns bra att vi gjort det här i ett lugnare tempo. 

Pandemin påverkar

Pandemin har förstås gjort att något färre utövar padel.

– Det är jättemånga som inte spelar över huvud taget nu och många spelar bara med de som finns i sin bubbla. Det är väl sunt med tanke på situationen, men vi har gjort alla åtgärder vi kan i hallen. Man behöver inte möta några andra än de man ska spela tillsammans med. Länsstyrelsen har varit på besök och vi har gjort allt som krävs.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt