Annons:

Hemsändningsbidraget förlängs och en lösning ska upphandlas för att göra det permanent. Foto: MostPhotos

Hemsändningsbidraget förlängs igen – ska permanentas och upphandlas

Hemsändningsbidraget till handlare i Vimmerby tätort förlängs ytterligare en period. Nu ska lösningen också permanentas och en upphandling ska ske. 

Annons:

Genom pandemin har hemsändningsbidraget utökats och även gällt i Vimmerby tätort. Flera gånger har det skett en förlängning och nu har kommunstyrelsen tagit beslut om att förlänga hemsändningsbidraget till handlare i tätorten oktober ut. 

Det kommer innebära en kostnad på 130 000 kronor.

– Vi har tagit beslut om att förlänga hemsändningsbidraget i ytterligare en månad. Pengarna tas från oförutsedda medel, säger Jacob Käll (C), ordförande i kommunstyrelsen.

Socialförvaltningen har sett flera vinster med det utökade hemsändningsbidraget, inte minst det faktum att hemtjänstpersonalen inte behövt åka och handla åt brukarna.

"Hemsändning i Vimmerby tätort har inneburit en möjlig omställning och omprioritering för socialförvaltningens hemtjänstpersonal. De kan ägna mer av sin arbetstid på andra uppgifter än att utföra inköp i butik åt sina brukare", står det i handlingarna.

– Det utökade hemsändningsbidraget har varit en väldigt bra åtgärd för hemtjänstpersonalen, säger Käll.

Ska upphandlas

När den tillfälliga lösningen upphör tittar man nu på en permanent lösning. Socialförvaltningen ska göra en upphandling av en tjänst för hemsändning. Arbetet med upphandlingen har påbörjats, men hinner inte bli klart till 1 oktober. Därför förlängs det utökade hemsändningsbidraget en månad till.

– Man vill fortsätta med det här systemet och har varit väldigt nöjda med hur det har fungerat. Personalen har fått mer tid till att jobba med omsorgen. Därför blir det en bra sak att upphandla med våra matbutiker, säger Käll.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt