Annons:

Överväger ordningsvakter – för att få bukt med buskörningsproblemet

Kommunen överväger att sätta in ordningsvakter på ishallsparkeringen. Foto: Mostphotos/Ossian Mathiasson

Överväger ordningsvakter – för att få bukt med buskörningsproblemet

Det kan bli aktuellt med ordningsvakter för att få bukt med buskörningsproblemet i Vimmerby. Det meddelar kommunstyrelsen.
– Vi har diskuterat det, säger Marie Nicholson (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Annons:

Bekymret med buskörning i Vimmerby är ständigt på tapeten. Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde var motorburen problematik en av punkterna. 

Då framkom det att kommunen överväger ordningsvakter för att få bukt med buskörningsproblemet på flera platser i Vimmerby. 

– Vi har diskuterat ordningsvakter. Samtidigt kan man inte bara sätta in det på en parkering. Man måste ändra paragraf och det är inte säkert att det går. Det är frågor vi tittar på, säger Marie Nicholson (M), vice ordförande i kommunstyrelsen, och fortsätter:

– Vad kan en ordningsvakt göra? De har sina begränsningar, men vad vi konkret skulle behöva är polisnärvaro eller vakter, men vi styr inte över polisens prioriteringar.

"Tittar på punktinsatser"

Att sätta in kameraövervakning är dock inte aktuellt.

– Vad ska vi göra med materialet annat än att se att det är ett problem? Det vet vi redan. Vi får ständiga rapporter och vi åker också själva förbi, säger Nicholson. 

Vimmerby har också haft kontakt med Grums kommun, som jobbat med frågan en längre tid och anvisat ungdomar till en viss plats.

– Vi tittar på punktinsatser och vad man kan göra för någonting. Vi har kommit en bit, men det hjälper i begränsad omfattning. Viktigt är att bygga upp en relation med ungdomarna för att lösa problemet från grunden. Arbetet fortsätter och det inte avstannat. Grums har asfalterat en plats och vi har haft kontakt med dem. Vad skulle en anvisad plats kunna leda till? Det här är en fråga som är ständigt levande, eftersom det fortsätter.

Ingen utvärdering

Kommunstyrelsen avsatte nyligen 50 000 kronor till de bilträffar, de så kallade Scumballträffarna, som har hållits. 

– Det är en god idé och vi har beslutat att tillföra medel till satsningen. Det är några workshops kvar och frågan kring den här problematiken är tyvärr inte slut.

Kan man se att de här träffarna har gett något resultat?

– Spontant skulle jag säga det, men vi har inte gjort någon utvärdering än. Det kommer, det lovar jag. Vi har i alla fall knutit kontakt med många ungdomar och det är viktigt att bygga relationer. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt