Annons:

S om att tappa Högberg –

Eva Berglund (S) ser förstås Peter Högberg (S) som ett mycket tungt tapp. Foto: Arkivbild

S om att tappa Högberg – "Värsta chocken har lagt sig"

Efter 15 år som heltidspolitiker lämnar Peter Högberg i princip samtliga politiska uppdrag. Den profilerade socialdemokraten har fått ett jobb han inte kan tacka nej till.
– Den värsta chocken har lagt sig nu, säger Eva Berglund, ordförande i Vimmerby Arbetarekommunen.

Annons:

Den politiska bomben släpptes av Peter Högberg själv på tisdagen. Efter nästan 30 år i politiken och 15 år som heltidspolitiker släpper han i stort sett samtliga sina uppdrag.

Inom kort lämnar han posterna som vice ordförande i kultur- och fritidsutskottet, styrelseposten i Vimarhem och ledamotsrollen i kommunstyrelsen.

– Den värsta chocken har lagt sig nu. Peter har varit en himla klippa, både som skribent och som människa. Han har varit ett enormt stöd för alla och det blir ett jättetapp. Det kommer absolut att märkas, säger Eva Berglund, ordförande i Vimmerby Arbetarekommun.

Samtidigt gläds hon med honom.

– Han har fått ett nytt jobb som han verkligen ser fram emot. Han har levt i den här politiska ovissheten från mandatperiod till mandatperiod. Det här inger förstås en annan trygghet för honom. 

"Julhelgen får passera"

Lokalt behöver partiet också hitta ett nytt förstanamn till regionen.

– Han har varit väldigt drivande där och det är en tung plats att ersätta. 

Vem som ersätter Högberg i de tunga politiska uppdragen i kommunen är fortfarande ovisst.

– Vi får börja om lite grann så att säga med regionlistan och fullmäktigelistan. Vi har själva precis fått reda på det här och vi fick en hint av Peter förra veckan. Så mycket längre än så har vi hunnit. 

När kan det bli klart?

– Inget är klart ännu och vi har sagt att vi låter julhelgen passera, sedan får man titta på det. Uppdraget är lämnat till valberedningen och hur deras arbete ser ut i detalj vet jag inte. Men efter julhelgen går väl det arbetet igång.

Peter Högberg kommer inte lämna sina uppdrag förrän under våren. Listan till fullmäktige sätts i mitten av mars. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt