Annons:

Ny chans för hembygdsföreningen: "Ger dem erbjudandet en gång till"

Erbjudandet till hembygdsföreningen i Pelarne att köpa skolbyggnaden för en krona står kvar. Det trots att föreningen redan sagt nej.
– Deras svar såg ungefär ut som Centerns förslag och när vi nu har röstat ned centerns förslag vill vi ge dem en chans till, säger Helen Nilsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Annons:

Pelarne Hembygdsförening kan fortfarande få tillgång till skolfastigheten i Pelarne för en krona. 

Föreningen får erbjudandet av kommunen en andra gång. Trots att de redan sagt nej, tack. 

– Centerpartiet hade ett motförslag, att man ville göra en utredning tillsammans med näringslivet och föreningar i Pelarne-bygden. Det tolkar vi bara som ett förhalande av slutprocessen, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M). 

– Vi har redan vänt och vridit på det, men ser ingen användning av det. Det finns inte ekonomi att driva en skolbyggnad där framöver. De är ju också tveksamma att gå in i en affär för en krona, säger Helen Nilsson (S). 

En sista chans

Men föreningen får ändå en sista chans innan byggnaden går ut på den öppna marknaden. 

– Deras svar såg ungefär ut som centerns förslag, de tyckte vi skulle göra som centern hade sagt. Men i och med att centerförslaget är borta, vi röstade ned det, så har förutsättningarna förändrats. Därför erbjuder vi dem att köpa för en krona en gång till.

Vill inte hembygdsföreningen köpa värderas fastigheten och går sedan ut till försäljning.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt