Annons:

Oppositionsrådet om uteblivna sommarlovskort:

Oppositionsrådet Helen Nilsson (S) är besviken över beslutet om sommarlovskort. Foto: Simon Henriksson

Oppositionsrådet om uteblivna sommarlovskort: "Klart man blir besviken"

Ungdomarna i Vimmerby kan, till skillnad från ungdomarna i Hultsfred, inte resa gratis i sommar med kollektivtrafiken. Mycket synd, tycker oppositionsrådet Helen Nilsson (S). 

Annons:

– Jag är väldigt besviken. Man pratar mycket om ungdomsfokus, men när det är skarpa frågor är det svårt att ta beslut. Jag hade mycket hellre sett att vi gjort det och det blev också votering om det, säger hon.

Voteringen slutade 7-6. C, M och KD röstade nej till erbjudandet om att köpa sommarlovskort till sina ungdomar medan S, V och SD röstade för. 

– Det här är en fråga som ungdomarna ofta lyfter på våra träffar med dem. Det var väldigt populärt när det var gratis en sommar och ungdomarna vill ha det. Senast i år har ungdomarna lyft det. Jag tycker att man bör fokusera mer på ungdomsfrågor och det här hade varit ett sätt. Inte minst av klimatskäl också, säger Helen Nilsson.

Satsningen, som exempelvis Hultsfred sagt ja till, hade kostat Vimmerby kommun 550 000 kronor.

– Det hade varit bra för våra ungdomar att lära sig åka kollektivt och kunna röra sig fritt i länet. En del har pengar att köpa buss- och tågbiljetter för, andra har det inte. Det är en likvärdighetsfråga också. 

Majoriteten menar att det inte finns tillräcklig finansiering och kommunalrådet Jacob Käll tror inte att alla drygt tusen elever hade nyttjat möjligheten.

– Vi ser att Hultsfred gör det, Högsby och Borgholm likaså. Det här finns på flera ställen och vi ligger ganska långt från Kalmar. Jag tycker det är väldigt synd att säga nej till det här erbjudandet, när flera andra kommuner köper den här förmånen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt