Annons:

Inget juridiskt hinder att ställa krav på byggnation

Den politiska ledningen har inte bestämt sig för vad man vill göra med Granen. Foto: Pressbild

Inget juridiskt hinder att ställa krav på byggnation

Granens framtid är en segdragen historia i kommunledningen. På senaste kommunstyrelsesammanträdet var ärendet uppe ännu en gång.

Annons:

Servicehuset Granen är populärt och kön till en bostad i byggnaden har varit lång under många år. Nuvarande kommunledningen ser behov av ytterligare en huskropp, men anser sig inte ha råd för närvarande. En väg framåt – som diskuterats under många år – är att sälja de befintliga husen med krav om att köparen bygger till fastigheten.

– Vi har haft en genomgång om huruvida man kan ställa ett sådant krav och det kan man göra, men frågan blir vad ett företag då är villigt att betala? Utöver det ser det ut som att det ska byggas ett trygghetsboende på tomten Kiosken. Det är många komponenter i den här frågan, men det finns inget färdigt förslag, säger ordföranden Jacob Käll (C).

Fastigheten är en fin plusaffär för kommunkoncernen i dagsläget och från vänstersidan av politiken vill man därför behålla Granen i egen ägo.

– Att sälja ser vi som ett alternativ för trygghetsboende, men vi har inte sagt att vi gör det nu. Vi vill följa vad som händer med olika saker innan vi fattar beslut.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt