Annons:

Kommunen säger nej till önskemålen – erbjudandet kvarstår

Kommunen kan tänka sig att sälja skolan för 1 krona, men går inte med på Träffpunkt Pelarnes önskemål. Foto: Vimmerby kommun

Kommunen säger nej till önskemålen – erbjudandet kvarstår

En oenig kommunstyrelse sa i går nej till önskemålen från hembygdsföreningen i Pelarne när det gäller försäljningen av Pelarne skola. Erbjudandet om en försäljning för 1 krona kvarstår fram till 29 maj.

Annons:

Tidigare i år erbjöds Pelarne skola till gruppen Träffpunkt Pelarne för det facila beloppet på en (1) krona. Svaret blev en önskelista, där gruppen bland annat krävde att kommunen bekostade en tredjedel av kostnaden för att byta ut oljepannan (cirka 235 000) och ett årligt driftbidrag på 100 000 kronor i fem år.

I går sa en oenig kommunstyrelse nej till önskelistan.

– Vi går inte med på någon av punkterna. Om de köper fastigheten får de söka bidraget som finns för lokalägande föreningar och det kan ge lite pengar, säger Helen Nilsson (S).

Finns externt intresse

Fastigheten är värderad till 250 000 kronor.

– Det är generöst av oss att erbjuda den för 1 krona. Vi tycker att det är ett bra erbjudande och vi skickar tillbaka det igen. Önskelistan blir för dyr för oss, säger Tomas Peterson (M).

Flera privata intressenter har hört sig för om fastigheten.

– Det finns intresse för den, men vi har inget konkret.

Centerpartiet och Vänsterpartiet var emot beslutet i kommunstyrelsen. Centerpartiet ville att föreningen skulle få till 30 juni att bestämma sig och att kommunen skulle diskutera en konvertering av uppvärmningssystemet. 

Fotnot: I en första version av artikel stod det att fastigheten var värderad till 100 000 kronor. Det var fel. Rätt siffra är 250 000 kronor. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt