Annons:

Blivande oppositionsrådet:

Niklas Gustafsson (M) blir oppositionsråd den kommande mandatperioden. Foto: Simon Henriksson

Blivande oppositionsrådet: "Det här är inte vad Vimmerby behöver"

Det blivande oppositionsrådet Niklas Gustafsson (M) tycker det är tråkigt att Centerpartiet gått över till vänstersidan. Det säger han efter att de rödgröna presenterat sin överenskommelse.
– Det här är inte vad Vimmerby behöver, säger han.

Annons:

Nu har Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet nått en överenskommelse för hur Vimmerby kommun ska styras den kommande mandatperioden.

Ett program med de sex viktigaste punkterna har presenterats och en politisk plattform är klar. Helen Nilsson (S) får rollen som ordförande i kommunstyrelsen och för det största oppositionspartiet, Moderaterna, lär Niklas Gustafsson med all sannolikhet bli oppositionsråd. 

Han tycker det är tråkigt att det blev den här lösningen.

– Ja, det är tråkigt att det blev så här. Det är inte vad Vimmerby behöver, men vi får acceptera vår roll i opposition, säger han. 

Hur besviken är du?

– Det är klart att vi är besvikna. Vi har pratat om att försöka hänga ihop med Vimmerbyalliansen i minst två mandatperioder, för att kunna genomföra den politik vi vill. Nu blir det inte så.

Vad ser du framför dig för mandatperiod?

– Den kommer bli tuff. Vimmerby har stora utmaningar framför sig och med det här styret, så tror jag man kommer ha att göra för att få ihop det. Risken är att Vimmerby tappar styrfart. 

Tror du samarbetet kommer hålla hela perioden?

– Det återstår att se. Jag hoppas de har förankrat sig så väl med varandra att det håller. För är det något Vimmerby inte behöver så är det mer turbulens.

Blir oppositionsråd

Det ska förstås formellt väljas av kommunfullmäktige, men allt talar för att Niklas Gustafsson (M) nu blir oppositionsråd.

– Det är tanken, men vi får se vad fullmäktige säger. Det blir en ny roll för mig och inget jag har testat på tidigare. Nu ska vi göra vad vi kan för att bedriva en bra oppositionspolitik för Vimmerby. 

Vad kommer ni bedriva för oppositionspolitik?

– Det beror på frågorna och vad vi kan påverka. Det finns frågor där vi kan hitta breda gemensamma beslut och andra frågor där vi kommer vara i tydlig opposition. 

Tror du att det kan bli någon allianspolitik med det här styret?

– Jag tror det blir svårt. Det hade varit lättare att få igenom i en Vimmerbyallians förstås.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt