Annons:

Moderaterna ville bygga ny skola:

Oppositionsrådet Niklas Gustafsson ville inte slopa planerna på en ny högstadieskola. Foto: Simon Henriksson

Moderaterna ville bygga ny skola: "Alternativet kan bli dyrare"

Det var Socialdemokraterna och Moderaterna som presenterade tankarna på en ny högstadieskola i mitten av 2010-talet. Moderaterna vill fortfarande gå vidare med planerna på en ny skola.
– Vi är rädda för att renoveringsalternativet i slutändan blir dyrare, säger oppositionsrådet Niklas Gustafsson (M).

Annons:

Planerna på en helt ny skola i Vimmerby tätort kastas i soporna. Det har den rödgröna politiska majoriteten tagit beslut om. Det enda oppositionsparti som tydligt var emot beslutet heter Moderaterna.

Det parti som under sitt majoritetssamarbete med Socialdemokraterna lanserade planerna från första början. 

– Vi är inte av samma bild. Vi har fått beräkningar på att det kommer kosta 380 miljoner kronor att renovera och att en ny skola kostar en halv miljard. Vi är oroliga för att renoveringarna blir dyrare och att vi får halvbra eller halvdåliga lokaler för samma peng som en helt ny skola, säger oppositionsrådet Niklas Gustafsson (M). 

Tror det blir svårare att rekrytera

Moderaterna tror att det här kommer försvåra rekrytering av personal till högstadieskolorna framöver.

– Vi vet att det är tufft ekonomiskt, men vi är rädda för att renoveringsalternativet i slutändan blir dyrare. En ny skola hade gjort Vimmerby mer attraktivt. Vi vet att det är svårt att rekrytera kompetent personal och en ny skola hade underlättat den möjligheten. Det hade också varit bättre för barnen, säger Niklas Gustafsson. 

Planerna på att bygga en ny högstadieskola har funnits med sedan hösten 2016. HÄR kan du läsa mer om majoritetens skäl för beslutet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt