Annons:

Då blir det inflyttning i Vimarhems nya hus

Magnus Danlid tycker att bostadssituationen i Vimmerby ligger på en tillfredsställande nivå för tillfället. Foto: Arkivbild

Då blir det inflyttning i Vimarhems nya hus

Bostadsförsörjningen var uppe på senaste fullmäktigesammanträdet i Vimmerby.

Annons:

En motion om att bygga fler hyresrätter i Vimmerby behandlades under mötet. VImarhems ordförande Magnus Danlid (C) var uppe i talarstolen och berättade om läget.

– Vimmerby har bra framförhållning. Vi har externa företag som bygger bostadsrätter och hyresrätter, det finns villatomter, privata aktörer har byggt hyresrätter och även Vimarhem är på gång med en ny hyresfastighet.

"Inte en gynnsam tid"

Danlid berättade också att det stora projektet Uven löper på enligt plan och slutbesiktning väntas i februari. Månaderna därefter blir det inflyttning för de nya hyresgästerna.

– Med det ekonomiska läget som nämnts tidigare så är det en skillnad. Vi ska bygga rejält, vi ska bygga kostnadseffektivt. Vi valde SABO och det börjar bli färdigställt. Vi hade räknat med ett byggstöd, men det togs bort i förhandlingar och sedan kom Ukrainakriget och det kom överklagan. Det var inte en gynnsam tid att fördröja bygget och ränteläget är också annorlunda nu. Vi jobbar för att det ska bli vettiga hyror i Vimmerby och vi kan inte ha storstadsnivå.

Vimarhem har relativt många lediga lägenheter för närvarande, framförallt i Storebro.

Motionen ansågs besvarad. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt