Annons:

Vimarhems jätteprojekt närmar sig – då kommer beskedet om hyresnivån

Magnus Danlid (C) under en pressgenomgång kring Uven tidigare i projektet. Foto: Ossian Mathiasson

Vimarhems jätteprojekt närmar sig – då kommer beskedet om hyresnivån

32 nya och fräscha lägenheter. Det är vad Vimarhem just nu bygger på den centrala tomten Uven i Vimmerby. Men vad kommer hyresnivån att landa på?

Annons:

Efter många år av diskussioner satte Vimarhem ned foten och tog beslut om att bygga nytt. Valet föll på Uven mitt i Vimmerby och i början av nästa år ska jättesatsningen vara färdig och därefter ska hyresgästerna kunna flytta in.

Vimarhems ordförande, Magnus Danlid (C), har tidigare beskrivit intresset som stort.

Men många undrar över hyresnivån och om man kommer att ha råd att bo där. Kring det går ännu inget att säga, eftersom förhandlingen med Hyresgästföreningen ännu inte gått i mål.

– Vi börjar se slutet på förhandlingen av hyresnivån. Det ligger någon veckor bort och då går vi ut med vilka hyror det kommer bli. Vi kommer förhoppningsvis också hinna iordningställa en lägenhet, en så kallad visningslägenhet, att visa upp. Det hoppas vi att vi ska vara klara med innan nyåret till och med, säger Magnus Danlid.

Går det att få rimliga hyror i dessa tider?

– Det är tufft att få ihop kalkylen för oss och så har det alltid varit vid nybyggnationer. Vi måste få in en hyra som täcker våra kostnader, men det måste också vara en hyra som människor som bor i Vimmerby är beredda att betala. Det finns brytpunkter åt båda håll.

"En viktig faktor"

Hur dessa ser ut kan Magnus Danlid inte alls säga ännu. Hyrorna kan komma att bli något högre eftersom den nya regeringen stoppade det investeringsstöd Vimarhem hoppats på.

– Jag kan inte säga något spann eller något. I dagsläget säger jag inget om nivån, men det kommer vara klart inom någon vecka.

Hänger intresset mycket på hyresnivån?

– Många är intresserade, men givetvis är hyran en viktig faktor. Vi har gott hopp om att det ska bli en bra lösning för både oss och hyresgästerna.

Totalt väntas det stora projektet landa på 75 miljoner kronor för det kommunala bostadsbolaget.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt