Annons:

Vimarhem köper fastighet i centrum – då kan man flytta in

Affären börjar nu närma sig målgång. Magnus Danlid (C) säger att Vimarhems styrelse nu fattat beslutet. Bilden är ett montage.

Vimarhem köper fastighet i centrum – då kan man flytta in

Tanken var att ta beslutet tidigare i höstas, men då återstod en del detaljer. På tisdagens styrelsemöte fattade Vimarhem beslut om att köpa fastigheten i centrum.
– Jag är nöjd, säger Magnus Danlid (C), ordförande i det kommunala bostadsbolaget.

Annons:

Vimarhem öppnade tidigare i år för att lämna sina lokaler på Lögstadsgatan. En intressent för att köpa den fanns inom räckhåll. Kommunen var nämligen intresserat av nya lokaler för sin hemtjänstgrupp i Vimmerby stad.

Kommunstyrelsen sa ja till att köpa Vimarhems kontorsfastighet i slutet av augusti. Det var just Vimarhem som köpte fastigheten av kommunen för 5,5 miljoner kronor för snart 20 år sedan. 

– Vi har gått igenom vad vi sagt innan sommaren och vi har tagit reda på den totala kostnaden och gjort beräkningar på driftskostnaderna. Vårt beslut blev därför att godkänna detta och vi köper Vimarhems lokal på Lögstadsgatan. Vi har bottnat i efter att ha tagit reda på hur det ser ut på Granen och att det hela tiden växer. Den här frågan kommer tillbaka omgående om vi inte gör det i dag, sa kommunalrådet Helen Nilsson (S) vid tidpunkten. 

Kommunen bekräftade då också att priset var satt till sex miljoner kronor. Samtidigt har Vimarhem inte satt ned foten ännu. På sitt efterföljande styrelsemöte var dubbelaffären uppe, men då togs inget beslut. 

– Det är en del detaljer i avtalen som ska granskas av jurister. Vi fick det inte färdigt till förra mötet, men förhoppningen är att båda avtalen ska vara färdiga för att fatta beslut om köp och sälj vid nästa möte. Det är viktigt att vi gör det här samtidigt, sa Vimarhems ordförande Magnus Danlid (C). 

"Rimlig affär"

Under tisdagen höll Vimarhem på nytt styrelsemöte och då ställde sig styrelsen enigt bakom försäljningen av kontoret på Lögstadsgatan och köpet av fastigheten i centrum. 

– Nu har vi kommit så långt att det finns köpeavtal gällande postens gamla lokal samt ett avtal som gäller vårt kontor på Lögstadsgatan. I styrelsen har vi godkänt de här två affärerna och vd får nu i uppdrag att skriva avtal i månadsskiftet november-december, säger Magnus Danlid.

Han vill fortfarande inte gå in på några belopp eller detaljer.

– Nej, inte innan vi har fått några påskrifter från den andra parten. Men styrelsen har fattat beslut och kommunen har redan tidigare fattat beslut att köpa vår lokal, så det ska inte vara några konstigheter. 

Är du nöjd?

– Ja, det är jag. Det blir bra både för den verksamhet som kommer in i vårt gamla kontor och jag tycker att vårt kontor får ett lyft när det flyttar till gamla posten. Det blir en mer publik lokal och mer spontan rörelse runt kontoret. Det tror vi blir en bra lösning och vi hoppas att Systembolaget vill hyra av oss i många år. 

Fastigheten ägs av Svenska Handelsfastigheter AB och har ett taxeringsvärde på 5,8 miljoner kronor. 

– Totalt sett är det en rimlig affär och det är inga summor som sticker ut något håll. Det är inga över- eller vrakpriser, utan rimliga nivåer på avtal och villkor. 

Klart sommaren 2024

Vimarhem kommer, om allt går enligt plan, fortsätta hyra lokalen av kommunen efter 1 december tills postens gamla lokal är ombyggd och färdig för inflyttning.

– Jag tror att det kan ta ett halvår ungefär. Framåt sommaren 2024 borde lokalen kunna vara iordningställd, men vi får återkomma med dessa detaljer.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt