Annons:

Tidigare fullmäktigeprofilen ville veta mer om V:s syn i skolfrågan

Tidigare fullmäktigeprofilen Anneli Jakobsson ville veta mer om Vänsterpartiets syn i skolfrågan. Foto: Arkivbild

Tidigare fullmäktigeprofilen ville veta mer om V:s syn i skolfrågan

Skolfrågan är åter på agendan i Vimmerby kommun. Anneli Jakobsson, tidigare SD-profil och numera medlem i Moderaterna, ville veta mer om Vänsterpartiets syn i frågan.

Annons:

2015 när skolfrågan var som hetast i Vimmerby kommun var flera av de vänsterpartistiska profilerna drivande. Peter Fjällgård var till och med den som drev en namninsamling, som senare ledde till folkomröstningen. 

Nu sitter Vänsterpartiet i den majoritet som styr kommunen. Ännu är inga beslut tagna, men Peter Karlsson (C), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, har varnat för att risken är stor för att någon skola får stryka på foten. 

Anneli Jakobsson tog sin chans att undersöka hur Vänsterpartiet står i frågan under allmänhetens frågestund.

– Vänsterpartiet gjorde ett jäkla jobb där 2014 och 2015. Det var demonstrationer, man fick ihop en folkomröstning och skolorna fick bevaras. Nu sneglas det åt det hållet igen. Hur ställer du dig och ditt parti den här gången? Ska ni ut och demonstrera eller vad är er ståndpunkt? frågade hon och riktade sig till Lars Johansson. 

Vänsterpartiets toppnamn gick upp och svarade.

– Svaret är ganska tråkigt. BUN har beslutat om en utredning och svaren kommer under december. Därefter får vi tillsammans inom majoriteten ta ställning till det utifrån utredningen. För vissa kanske ståndpunkten har ändrats, för vissa inte. Men diskussion kommer, svarade han.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt