Annons:

Högberg: ”Brunegård brukar ropa att vargen kommer”

Peter Högberg (S) tror att Vimmerby kommer att ha en familjecentral under 2017. Foto: Simon Henriksson

Högberg: ”Brunegård brukar ropa att vargen kommer”

Vid flera tillfällen har Gudrun Brunegård (KD) ifrågasatt landstingsmajoritetens vilja att införa en familjecentral i Vimmerby. Peter Högberg (S) tror att det blir verklighet inom mandatperioden. – Brunegård brukar ropa att vargen kommer, säger Peter Högberg (S).

Annons:

Landstingets budgetfullmäktige pågår för fullt. Igår kritiserade Gudrun Brunegård (KD) att den rödgröna majoriteten valt att planera in en familjecentral i landstingsplanen under de kommande åren.

Peter Högberg (S) anser att det inte behövs.

– Det finns ett beslut på att alla kommuner i länet ska ha en familjecentral, så vi behöver inte skriva in det igen. Nu sätter vi igång arbetet med att bygga nya lokaler för folktandvården i Vimmerby och då frigör vi utrymme för en familjecentral. Därefter får vi ta en diskussion  med den andra parten i det här, Vimmerby kommun.

När kommer Vimmerby ha en familjecentral?

– Någon gång under den här mandatperioden. Jag skulle kunna tänka mig 2017, men det är två parter som måste diskutera sig samman. Gudrun Brunegård är van att ropa att vargen kommer, men under min tid i landstinget har vi förstärkt landstingets engagemang i Vimmerby. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt